Продажі Ford Mustang зросли в півтора рази

Продажі Ford Mustang зросли в півтора рази

08 вересня 2024
0

Єдиний американський класичний масл-кар після «відставки» конкурентів б'є рекорди продажів. «Блакитний овал» поділився статистикою за серпень, і вона вражає. В останній літній місяць попит на Ford Mustang зріс на колосальні 54% (порівняно з аналогічним періодом 2023 року) до 3164 одиниць, а продажі моделі з початку року збільшилися на 17,7% до 33,8 тисячі штук. Успіх пояснюється монополією: Chevrolet Camaro і Dodge Challenger більше не випускаються.

Ford Mustang недовго буде єдиною пропозицією в сегменті: Dodge Daytona EV з'явиться наприкінці 2024 року, а наступного року до дилерів дістанеться бензинова версія з шестициліндровим мотором. Однак двигун V8 конкуренти не повернуть, тож перевага «блакитного овалу» навряд чи зникне. До того ж заплановано розширення лінійки «Мустангів» за рахунок раніше небачених версій.

Є у Ford й інші успіхи: попит на гібриди зріс на 49,8% до 16,4 тисячі штук, причому півторакратне зростання характерне не тільки для серпня, а й для всіх восьми місяців продажів. Успішний 2024 рік для електромобілів: у серпні продано на 28,9% більше машин (8,9 тисячі штук), а з початку року реалізовано на 57,6% більше моделей на батарейках. Роблять касу електропікап F-150 Lightning і електрокросовер Mustang Mach-E.

Утім, в абсолютних величинах кількість проданих електрокарів і гібридів невелика, адже звичайні паливні моделі в серпні розійшлися тиражем 157,6 тисячі штук, а з початку року продано 1,2 мільйона машин. Ажіотажний попит зафіксовано на Ranger (+173,6%) і Explorer (+97,1%).

Джерело: Мотор
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація