Іранці запропонували турбомотор для автомобілів Lada

Іранці запропонували турбомотор для автомобілів Lada

25 серпня 2022
0

На сьогоднішній день автомобілі Lada комплектуються виключно атмосферними двигунами. У минулому році з'явилася інформація, що АвтоВАЗ може почати використовувати 1,3-літровий турбомотор TCe 150 концерну Renault, проте навесні цього року французи пішли з російського ринку, розірвавши партнерські відносини з автовиробником. Проте на виручку АвтоВАЗу можуть прийти іранці, а саме компанія Iran Khodro, в арсеналі якої є сучасний наддувний агрегат.

Йдеться про двигун об'ємом 1,6 літра: його побудовано на базі французької атмосферної «четвірки» TU5, а наддув допомогли впровадити інженери німецької фірми FEV. Іранський турбомотор розвиває 163 кінські сили, тобто він перевершує за потужністю топовий агрегат АвтоВАЗ, бензиновий «атмосферник» 1.8, який видає всього 145 сил і встановлюється на Vesta Sport.

Iran Khodro готова постачати свої мотори «всім бажаючим, у тому числі й АвтоВАЗу», якщо керівництво російського автогіганта зацікавиться цією пропозицією. Причому іранці можуть імпортувати в Росію як сам двигун, так і його ж у зв'язці з механічною або автоматичною коробкою передач.

Джерело: Quto

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація