Раритетний гоночний Mercedes-Benz продають за мільйон євро

Раритетний гоночний Mercedes-Benz продають за мільйон євро

16 квітня 2024
0

У Монако на аукціон RM Sotheby's виставили Mercedes-Benz 450 SLC 1979 року. За купе планують отримати до мільйона євро. Про це повідомляється на сайті аукціонного дому.

Висока ціна обумовлена тим, що з молотка піде гоночний Mercedes-Benz 450 SLC 5.0 Rallyewagen. Таких купе випустили всього 7 і вони прославилися завдяки успіхам у чемпіонаті світу з ралі.

Команда Mercedes-Benz дуже рідко виступала в ралі, проте в кінці 70-х змогла гучно про себе заявити. Так, у 1979 році Mercedes-Benz 450 SLC 5.0 зайняли перші чотири місця на ралі Кот д'Івуару.

Конкретно цей автомобіль тоді став другим, а ще виграв «срібло» на ралі «Сафарі» в Кенії. Мало того, пізніше ралійний Mercedes-Benz 450 SLC 5.0 непогано виступав у кільцевих перегонах «24 години Спа» в Бельгії.

За мірками ралійних авто цей Mercedes-Benz має нетипову конструкцію. Він оснащений 5,0-літровим V8 та 4-ступінчастою автоматичною КПП.

Для зниження маси капот та кришку багажника виготовили з алюмінію. Також встановлені широкі шини, додаткові фари та задній спойлер, а в салоні з'явилися спортивні крісла і каркас безпеки.

Після завершення гоночної кар'єри Mercedes-Benz 450 SLC 5.0 30 років зберігався у приватній колекції. Авто пройшло реставрацію і має чудовий вигляд.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація