Renault Trucks vs Tesla: протистояння електровантажівок триває на рівні Coca-Cola та Pepsi

Renault Trucks vs Tesla: протистояння електровантажівок триває на рівні Coca-Cola та Pepsi

01 грудня 2022
0

Coca-Cola та Pepsi знову борються за перше місце. Тільки цього разу вони борються з правильних причин. За кілька днів до того, як 1 грудня Pepsi отримає свої перші електричні напівпричепи Tesla, Coca-Cola має власну приголомшливу новину - компанія розпочала постачання електричних вантажівок до свого автопарку .

Coca-Cola та Pepsi «пересідають» на надпотужні електричні вантажівки.

«Дехто балакає балачки. Дехто йде пішки. Чи не так, Ілон Маск?». Так на початку жовтня Renault Trucks, що належить Volvo, дражнив Ілона Маска та Теслу у Твіттері. Зараз компанія оголосила, що Coca Cola успішно впровадила електричні вантажівки для доставки.

Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) використовуватиме 30 електричних вантажівок для доставки «останньої милі» місцевим клієнтам у Бельгії, перші п'ять з яких були вже виїхали на дороги минулого тижня. Завдяки партнерству з Renault Trucks CCEP сподівається створити один із найбільших парків доставки електромобілів у Бельгії, перевівши п'яту частину свого парку вантажівок на електричні.

За даними Renault Trucks, виробник напоїв скоротить викиди CO2 на 75%, порівняно з дизельними вантажівками.

Віце-президент і регіональний директор Coca-Cola Europacific Partners у Бельгії та Люксембурзі Ан Вермелен наголошує на важливості довгострокового підходу, кажучи: «Інвестиції в електричні вантажівки дозволять Coca-Cola Europacific Partners скоротити викиди CO2 на 30% по всьому ланцюжку створення вартості до 2030 року та стати кліматично нейтральними до 2040 року».

Coca-Cola буде використовувати електричні вантажівки для доставки, щоб щодня долати 200 км, або понад 40% від маршруту доставки виробника напоїв. Вантажівки EV заряджатимуться протягом ночі з місцевою інфраструктурою, що працює на 100% екологічно чистої енергії.

Ця новина з'явилася лише за тиждень до того, як 1 грудня Pepsi планує отримати першу партію довгоочікуваної електричної вантажівки Tesla Semi. 2017.

Тим не менш, Tesla нещодавно підтвердила, що її електричний Semi проїхав 800 кілометрів поїздку з повним навантаженням у майже 37 тон.

Заради справедливості слід зазначити, що нові електричні вантажівки Coca-Cola не належать до тієї ж категорії, що й Tesla Semi. Це вантажівки Renault E-Tech D та D Wide.

Для порівняння, Renault Trucks E-Tech D має один електродвигун із максимальною потужністю 250 к.с. і максимальним крутним моментом 425 Нм (із запасом ходу до 560 кілометрів), а D Wide Electric має подвійний двигун з максимальною потужністю 500 к.с. і крутним моментом 850 Нм. (трохи більше 300 км).

Напівпричіп Tesla - це вантажівка класу 8, оснащена трьома незалежними двигунами та запасом ходу до 800 кілометрів.

Повністю електричні вантажівки великої вантажопідйомності від Tesla і Volvo (Renault) Trucks покликані зробити революцію в транспортній галузі, яка робить найбільший внесок у викиди CO2 і найбільшою мірою залежить від викопного палива.

І загалом, впровадження Coca-Cola та Pepsi, двома найбільшими брендами електричних вантажівок для доставки є гарним прикладом того, що відбуватиметься у транспортній галузі.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація