Рідкісний Dodge Challenger T/A знайдений покинутим у сараї

Рідкісний Dodge Challenger T/A знайдений покинутим у сараї

07 листопада 2023
0

Dodge Challenger T/A 1970 року - це єдина спеціальна комплектація маслкару, призначена для шосейних гонок Trans American Sedan Championship. Загалом цього року випустили 2399 таких автомобілів. Один із них знайдений занедбаним в Арканзасі.

46 років стоянки на вулиці не пройшли для «Челленджера» безслідно. У нього немає двигуна та салону, а кузов «поїжений» іржею. Поряд з автомобілем зберігалися оригінальний блок двигуна та багато його деталей. Також там знайшлися оригінальні ралійні колеса та деякі інші елементи кузова.

Незважаючий на такий далекий від ідеалу стан автомобіля автори YouTube-каналу Auto Archeology взялися його відновити. Кінцевого результату в опублікованому ними відео немає, але надалі обіцяний ролик із виїздом маскару на дорогу.

Dodge Challenger T/A 1970 комплектувався двигуном 340 Six Pack з трьома двокамерними карбюраторами Edelbrock. За заявою виробника потужність двигуна складала 290 к.с., але фактично досягала 320 к.с. Також маслкар оснащувався автоматичною або механічною чотириступінчастою коробкою передач, гідропідсилювачем керма та дисковими гальмами.

Challenger T/A був першим серійним автомобілем із різнорозмірними шинами: E60x15 спереду та G60x15 ззаду. Спеціально налаштована підвіска включала стабілізатори поперечної стійкості.

Джерело: Авто Центр
Фото: autoevolution

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація