Рідкісний гоночний болід Mercedes пішов з молотка за ціною літака

Рідкісний гоночний болід Mercedes пішов з молотка за ціною літака

21 листопада 2023
0

У Лас-Вегасі на аукціоні RM Sotheby's продали гоночний Mercedes-AMG Petronas W04 2013 року. За авто Льюїса Гамільтона віддали 18,8 млн доларів. Про це повідомляється на сайті аукціонного дому.

Ця сума - рекорд для сучасних болідів «Формули-1». Наприклад, чемпіонський Ferrari Міхаеля Шумахера пішов із молотка за $14,8 мільйона. Найдорожчим же є вінтажний Mercedes W196 1954 року, на якому перемагав Хуан-Мануель Фанхіо - його продали за $29,6 мільйона.

Примітно, що цей болід Mercedes W04 не настільки прославлений - він виграв лише один Гран-прі Угорщини 2013 року. У тому сезоні Льюїс Гамільтон став лише четвертим.

Настільки висока ціна зумовлена не гоночними успіхами Mercedes W04, а його рідкістю. Річ у тім, що купити «Срібні стріли» практично неможливо: більшість болідів зберігаються на складах Mercedes, ще кілька авто належать Льюїсу Гамільтону і директору гоночної команди Тото Вольфу.

Mercedes W04 - останній болід німецької марки з атмосферним двигуном. Його 2,4-літровий V8 розвиває 750 к.с., ще 80 сил додає гібридна установка з системою гальмівної рекуперації KERS. Спорткар вагою 642 кг здатний розігнатися до 100 км/год приблизно за 2 с, а його максимальна швидкість перевищує 350 км/год.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація