Rivian патентує задні двері з петлями «гусяча шия»

Rivian патентує задні двері з петлями «гусяча шия»

30 червня 2023
1

Компанія Rivian подала патентну заявку на конструкцію задніх дверей, схожу на ту, яку можна було побачити на оригінальній концептуальній версії електричного пікапа R1T.

Заявка, опублікована Відомством США з патентів і торгових марок (USPTO) 30 травня, а початково подана 7 січня 2022 року і стосується задніх дверей з петлями типу «гусяча шия». Ці петлі дозволять заднім дверцятам відкидатися на 180 градусів, а не на 90 градусів, як у традиційних конструкціях задніх дверей, як зазначено в заявці.

Концепт Rivian R1T, який дебютував на автосалоні в Лос-Анджелесі у 2018 році, мав схожі петлі задніх дверей. Вони не дійшли до серійного виробництва, і компанія Rivian ніколи не повідомляла, чому, але, можливо, їх визнали занадто дорогими або крихкими.

У заявці також згадується відкривання задніх дверей без допомоги рук, а також функція «невагомості», яка утримує задні двері відкритими під заданим кутом за допомогою повітряних пружин. У 2022 році компанія також подала патентну заявку на телескопічні та складні задні двері, а також інтегровану сходинку для задніх дверей.

Як і у випадку з усіма патентними матеріалами, немає жодних гарантій, що будь-яка з цих ідей дійде до виробництва. Але «складні» задні двері стали звичним явищем для пікапів з двигуном внутрішнього згоряння, а компанія General Motors повертає свою концепцію середніх дверей для електричних «вантажівок», таких як Chevrolet Silverado EV 2024 року. Дизайн, описаний у цих патентних заявках, може допомогти Rivian не відставати від конкурентів.

Нещодавно Rivian «дражнила» своїм маленьким електричним позашляховиком R2, виробництво якого має розпочатися у 2026 році на новому заводі в Джорджії. Компанія не підтвердила появу побратима пікапа-вантажівки, але якщо такий транспортний засіб все ж таки буде запущено у виробництво, можливо, в ньому будуть використані деякі з цих ідей.

Джерело: Motor Authority

Обговорення новини

No Mercy  

В мого діда на робочому ГАЗ-53 так само задній борт відкривався. І бокові теж.

-7ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація