Rivian похвалився новою акумуляторною батареєю

Rivian похвалився новою акумуляторною батареєю

10 березня 2024
0

Американський виробник електромобілів Rivian показав новий акумуляторний блок з циліндричними елементами - 4695. Цифра «46» у назві - це діаметр у міліметрах, «95» - висота. Характеристики нової комірки не розкрито. Як стверджується, вона значно перевершує «теслівську» 4680.

Імовірно, блок Rivian - літій-іонний. Враховуючи більший розмір, він зможе заряджатися швидше та пропонувати більшу пікову потужність, ніж Tesla 4680. Також очікується ефективніше рекуперативне гальмування.

Судячи з зображень, показаних під час презентації, блок 4695 складається з трьох великих модулів, розділених важкими внутрішніми перекладинами.

Кожен модуль складається з 272 осередків - 34 у ширину та 8 у глибину. Якщо всі елементи блоку з'єднані послідовно, то номінальна напруга модуля складає 979,2 В. У цьому випадку йдеться про 1000-вольтову архітектуру.

При паралельному підключенні модулів напруга залишиться незмінною, але ємність блоку значно збільшиться. Потужність укомплектованих ним електромобілів Rivian може досягти 1200 к.с. Але офіційних даних про ємність нової батареї немає. Очікується, що за продуктивністю він можна порівняти з батареєю Tesla Model Y.

Першим новий акумуляторний блок отримали вже представлені кросовери Rivian R2 та Rivian R3. Більш детальну інформацію про них, включаючи технічні характеристики, компанія обіцяє надати протягом найближчих тижнів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація