Rivian вирішила повністю відмовитись від Apple CarPlay

Rivian вирішила повністю відмовитись від Apple CarPlay

24 липня 2024
0

Протоколу Apple CarPlay цього року виповнюється 10 років, і він став справжнім хітом серед автомобілістів. Незважаючи на це, не кожен автовиробник прагне передати Apple керування автомобілем. У березні 2023 року компанія General Motors оголосила про свій план відмовитися від CarPlay і Android Auto.

Своєю чергою Rivian оголосив, що ніколи не пропонував цю функцію, і ця позиція точно не зміниться найближчим часом з новими електромобілями компанії.

Генеральний директор Rivian Ар-Джей Скаріндж зазначив, що компанія хоче, щоб цифровий досвід відчувався «послідовним і цілісно гармонійним». Це означає, що користувачам не потрібно переходити та виходити з CarPlay для доступу до різних функцій авто.

Натомість Скаріндж сказав, що Rivian хоче надати людям бажані функції CarPlay «на вибір» і виступати в якості «куратора» для впровадження різних програм і платформ у свої електромобілі. Хоча моделі Rivian не мають CarPlay, компанія підтримує Apple Music і незабаром матиме YouTube, але хоче зберегти контроль над цифровими екосистемами своїх автомобілів.

Компанія усвідомлює, що їй потрібно покращити, як-от карти та текстові повідомлення, але Скаріндж сподівається, що споживачі розуміють, що для інтеграції кожної функції Apple потрібен час.

Джерело: Autogeek
Фото: Rivian

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація