Родстер Daihatsu Copen показали на виставці Japan Mobility Show 2023

Родстер Daihatsu Copen показали на виставці Japan Mobility Show 2023

29 жовтня 2023
0

На виставці Japan Mobility Show 2023 дебютував новий родстер Daihatsu Copen. Поки це лише бачення моделі третього покоління, продемонстроване на прикладі концепту Vision Copen.

Зовні компактний спортивний родстер нагадує перший Copen, який вийшов на ринок у 2002. У шоу-кару обтічний кузов, кругла оптика та «усміхнена» решітка радіатора у вигляді перевернутої трапеції.

Незважаючи на зовнішню схожість, «третій» Daihatsu Copen вже не буде кей-каром, як його попередники. Скоріше це компактний спортивний автомобіль. Габаритна довжина концепту складає 3835 мм, тоді як Copen другого покоління на 440 мм коротший. Завширшки автомобіль досягає 1695 мм, у висоту - 1265 мм.

Подовжена до 2415 мм колісна база зробила в минулому мініатюрний родстер більш солідним. Розмірами він майже зрівнявся з Mazda MX-5 ND, габарити якого при колісній базі 2310 мм становлять 3915 x 1730 x 1235 мм.

Просторий салон укомплектований спортивними сидіннями. Цілком оцифрована кабіна орієнтована на водія: цифрова панель приладів, широкий центральний дисплей, сенсорні елементи керування на центральній консолі.

Місце теперішнього двигуна об'ємом 658 куб.см. зайняв 1,3-літровий бензиновий мотор. Потужність нового агрегату не утончується, але в Daihatsu заявили, що він може працювати на вуглецево-нейтральному паливі. Привід - задній, тоді як два попередні покоління передньопривідні. Коробка - «автомат».

Терміни ринкової прем'єри Daihatsu Copen третього покоління наразі не оголошено.

Джерело: Авто Центр
Фото: Autocar

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація