Розкішний електричний позашляховик Hongqi E-HS9 завойовує Європу

Розкішний електричний позашляховик Hongqi E-HS9 завойовує Європу

08 квітня 2024
0

У багатьох відношеннях Німеччина є серцем сучасних розкішних автомобілів, а такі бренди, як Audi, BMW, Mercedes і Porsche, встановлюють стандарти в більшості категорій. Навіть найпрестижніші бренди Англії належать німецьким автомобільним групам, зокрема Rolls-Royce і Bentley. Саме тому здається цілком природним, чому китайський Hongqi вирішив продовжити європейську експансію свого преміального електричного кросовера у Німеччині.

Hongqi належить FAW, другому за величиною державному автовиробнику Китаю. У 2018 році FAW залучив Джайлза Тейлора, колишнього головного дизайнера Rolls-Royce. Вплив Тейлора помітний в електричному позашляховику E-HS9, дизайн якого натякає на його попередню роботу над Cullinan.

Вже встановивши присутність на деяких європейських ринках, включаючи Норвегію, Данію та Ісландію, Hongqi крокує далі Європою. E-HS9 пропонує привабливий дизайн разом із трирядним салоном на сім пасажирів. Він буде доступний у двох конфігураціях акумулятора. Перший розрахований на 99 кВт.год, забезпечуючи запас ходу до 465 км за циклом WLTP. Другий варіант, ексклюзивний для європейського ринку, пропонує більшу батарею ємністю 120 кВт.год із запасом ходу до 515 км на одному заряді.

Завдяки швидкості зарядки до 140 кВт, за словами Hongqi, E-HS9 може отримати енергію на 100 км лише за 10 хвилин. Хоча Hongqi може прагнути конкурувати з німецькими брендами, він може зіткнутися з проблемами в цьому. Незважаючи на вражаючий зовнішній вигляд, численні західні огляди критикували позашляховик за «незрозумілі» налаштування шасі та вади у якості виготовлення.

Ціни на E-HS9 починаються від 80 000 євро, а версія Exclusive Long Range обійдеться покупцям у Німеччині від 102 995 євро.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація