Розкрито характеристики електричного Porsche Macan

Розкрито характеристики електричного Porsche Macan

14 листопада 2022
0

Компанія Porsche має намір у 2024 році вивести на ринок повністю електричну версію кросовера Macan. Вже відомо, що модель побудують на платформі PPE (Premium Platform Electric), а тепер з'явилася інформація про силову установку.

Як повідомляє британський Autocar, Macan EV розділить вузли та агрегати з Taycan - два електромотори встановлять на передній та задній осях, сумарно вони видаватимуть 612 к.с. та 1000 Нм крутного моменту.

Електричному Macan обіцяють колеса з широкими шинами для кращого зчеплення з дорогою, нові амортизатори та адаптивну підвіску Porsche Active Suspension Management (PASM). Батарея буде лише одна, її ємність складе 100 кВт.год: на одному заряді кросовер зможе проїжджати понад 500 кілометрів.

До середини нинішнього десятиліття половина всіх моделей Porsche буде електрифікована, а до 2030 року частка електромобілів у модельній лінійці має досягти 80 відсотків. В останню чергу бензинові двигуни втратить сімейство 911.

Водночас Porsche має намір максимально продовжити життєвий цикл бензинових моделей. Автовиробник інвестує десятки мільйонів доларів у синтетичне паливо – вуглець-нейтральні метанол та бензин будуть використовуватись у гоночних автомобілях та на заходах Porsche Experience.

Джерело: АвтоСвіт

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація