Розкрито нові подробиці суперкара Tesla Roadster

Розкрито нові подробиці суперкара Tesla Roadster

28 лютого 2024
3

Серійний електромобіль Tesla Roadster можуть представити цьогоріч, а його виробництво почнеться із 2025 року. Ілон Маск вкотре переніс дату презентації моделі та розкрив нові її подробиці на своїй сторінці в соцмережі Twitter.

За його словами, проєктування моделі вже завершене і електрокар стане «найнеймовірнішим» авто у світі. Крім того, Маск обіцяє, що нова Tesla Roadster зможе розганятися до 100 км/год менш, ніж за секунду.

Цей результат виглядає неймовірним, адже наразі рекорд розгону до сотні складає 1,87 с - його поставив електричний суперкар Rimac Nevera.

Блискавичну динаміку Tesla Roadster забезпечать інноваційні ракетні прискорювачі. Вони будуть опцією для моделі, а без них електрокар зможе стартувати до 100 км/год приблизно за 1,9 с, а до 200 км/год - за 4,2 с. Заявлена максимальна швидкість складає 400 км/год, а запас ходу - 1000 км.

Нагадаємо, що прототип Tesla Roadster другого покоління презентували ще у 2017 році, тобто суперкар розробляють навіть довше, аніж пікап Tesla Cybertruck. Його планували запустити у виробництво з 2020 року та продавати за ціною від $200 000, проте дату початку випуску електрокара неодноразово переносили.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Merv  

У реальності з'являться бокові дзеркала і двірники, для початку

-5ВІДПОВІСТИ  
pan_pan  

Merv, двірники ховаються в підкапотний простір і їх не видно, замість бічних дзеркал - камери. На дворі давно ХХI століття, дядьку, ти че?

+3-1ВІДПОВІСТИ  
Merv  

Ага, я вже побачив двірник розміром з двері на сайбертрак, і як поставили дзеркала тому що камери не пройшли реєстрацію через безпеку

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація