Розкрито подробиці наступника Lamborghini Aventador

Розкрито подробиці наступника Lamborghini Aventador

08 березня 2023
0

Lamborghini вперше розповіли подробиці про силову установку спадкоємця суперкара Aventador, який може бути представлений вже в 2023 році. Про це повідомили на сайті Carscoops.

Нова архітектура для гібридного суперкара Lamborghini отримала кодову назву LB744. Модель буде оснащуватися удосконаленим 6,5-літровим двигуном V12 та трьома електромоторами.

Бензиновий двигун був суттєво доопрацьований. Він став легшим на 17 кг і потужнішим на 55 к.с. Для цього інженери модифікували повітроводи, встановили нову систему згоряння зі збільшеним ступенем стиснення та покращили вихлопну систему.

Потужність 6,5-літрового атмосферного двигуна V12 становить 814 к.с. і 725 Нм крутного моменту. Це найпотужніший двигун в історії італійського бренду.

Двигун доповнять три електромотори, що дозволить збільшити віддачу силової установки до 1015 к.с. Вона працюватиме в парі з новою восьмиступінчастою коробкою перемикання передач із подвійним зчепленням.

Атмосферний V12 знову буде встановлений посередині. Тим не менш, тепер він повернутий на 180 градусів для з'єднання з електромоторами.

Бензиновий двигун передаватиме потужність на задні колеса, а електромотори на передні. Крім цього суперкар зможе працювати лише на електротязі.

Акумуляторну батарею ємністю 3,8 кВтг розмістили у трансмісійному тунелі між водієм та пасажиром. Повна зарядка від зовнішнього джерела живлення займає 30 хвилин, але він здатний заряджатися під час роботи бензинового двигуна.

Презентація спадкоємця Lamborghini Aventador може відбутися вже найближчими днями. Нову модель можуть присвятити 60-річному ювілею бренду.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація