Розроблено «водний спорткар», який може рухатися і по суші

Розроблено «водний спорткар», який може рухатися і по суші

10 лютого 2024
0

Дивний гібрид спортивного автомобіля та судна на повітряній подушці розробила компанія Vonmercier. Футуристичне електричне судно Arosa EV має надійти у продаж вже у 2024 році, компанія почала приймати депозити для бронювання постачання протягом чотирьох місяців.

Представники Vonmercier стверджують, що перейняли методи проектування з автомобільної, аерокосмічної та морської промисловості. Розроблене ними судно не схоже на класичний човен. Крім зовнішнього вигляду його відрізняє здатність переміщатися і суходолом.

Різні відеоролики компанії демонструють, як судно на повітряній подушці легко «ковзає» по воді, траві та навіть снігу. Хоча формально Arosa EV - це човен, він стирає кордони між сушею та морем, кажуть у компанії.

У демонстраційних відеороликах човен рухається досить повільно, але VonMercier заявляє, що крейсерська швидкість судна 32 км/год, а «аеродинамічна межа швидкості» становить 80 км/год. За розгін відповідають три двигуни потужністю 240 к.с. (178 кВт).

Човен поставляється з двома варіантами акумуляторної батареї ємністю 18 чи 36 кВт.год. Цього, за оцінкою розробників, вистачить для подорожі на 65 чи 130 км відповідно. Зарядка сумісна зі звичайними станціями для електромобілів. А піднятися на сушу та доїхати до станції Arosa EV може самостійно без причепа.

VonMercier бере заставу в $1000 за автомобіль 2024 року, який, як стверджую в компанії, буде готовий протягом чотирьох місяців після оплати. А рекомендована роздрібна ціна починається з $200 000 за модель початкового рівня і збільшується до $249 000 за повністю оснащену версію.

Джерело: Хайтек
Фото: VonMercier

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація