Розсекречено кросовер Hyundai Kona другого покоління

Розсекречено кросовер Hyundai Kona другого покоління

19 січня 2023
0

Наприкінці грудня минулого року компанія Hyundai показала нову Kona, яка змінила покоління через п'ять років після дебюту. Тоді виробник обмежився лише кількома зображеннями новинки, оформленої у футуристичному стилі з особливостями електрокарів IONIQ.

Тепер опубліковано велику фотогалерею зі знімками екстер'єру та інтер'єру, а також розкрито подробиці - від габаритів до характеристик силових установок.

Як відомо, Kona випустять у чотирьох версіях - гібридну, з двигуном внутрішнього згоряння, електричну та N Line зі спортивним іміджем. Кросовер з ДВЗ та бензоелектричною установкою виріс у розмірах у порівнянні з моделлю минулого покоління і тепер перевищує у довжину та ширину Renault Duster. Габарити електричного варіанту обіцяють розкрити у березні, але навряд чи вони значно відрізнятимуться.

На домашньому ринку Hyundai продаватиме бензинову Kona з дволітровим двигуном потужністю 149 кінських сил (180 Нм моменту) і варіатором. Альтернативою буде 1,6-літровий турбомотор, що розвиває 198 сил та 265 Нм у парі з восьмидіапазонною автоматичною коробкою передач.

Довжина, ширина та висота нової Hyundai Kona становлять 4350, 1825 і 1580 мм (з 17-дюймовими колесами) відповідно, колісна база дорівнює 2660 мм.

До складу гібридної силової установки увійде мотор GDi 1.6 з особливими калібруванням і безпосереднім упорскуванням, який у поєднанні з електродвигуном забезпечить позашляховику «вражаюче прискорення». Сумарна віддача становитиме 141 кінську силу та 265 Нм моменту.

У салоні під єдине скло укладені екрани цифрової панелі приладів і мультимедійної системи діагоналлю 12,3 дюйма кожен. Селектор передач переміщений за триспицеве кермо, що дозволило звільнити місце для додаткових відсіків для зберігання в центральному тунелі. У багажнику вміщається до 723 літрів вантажу, а його «розумні» двері з електроприводом можна налаштувати, змінивши висоту і навіть швидкість відкривання. Також заявлено найбільший у класі простір для плечей задніх пасажирів - 1402 міліметри.

До списку обладнання Kona увійшли комплекс електронних помічників ADAS, інтелектуальний круїз-контроль та підтримка технології NFC (Near field communication), що дозволяє безконтактно відмикати двері зі смартфона. Також передбачено відсік для бездротової зарядки та оновлення «по повітрю», покращено шумоізоляцію в салоні.

Про глобальну версію Kona південнокорейський виробник обіцяє розповісти у березні. Тоді ж буде розкрито інформацію про електричну версію, дизайн якої став відправною точкою для оформлення всього сімейства.

Джерело: 24tv.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація