RWE і Westfalen Group побудують у Німеччині 70 водневих заправних станцій для електротранспорту

RWE і Westfalen Group побудують у Німеччині 70 водневих заправних станцій для електротранспорту

16 травня 2023
0

RWE та Westfalen Group оголосили про створення спільного підприємства для розвитку інфраструктури водневих заправних станцій у Німеччині.

Перша воднева заправна станція (HRS), яка має запрацювати у 2024 році, буде розташована в Лінгені, Німеччина, а RWE постачатиме «зелений» водень.

Об'єкт буде експлуатуватися компанією Westfalen і буде встановлений на газовій електростанції RWE в Емсланді.

Він буде придатний для комерційних транспортних засобів і включатиме в себе причіпну заправну станцію, щоб дозволити автоцистернам доставляти зелений водень іншим клієнтам. Водень вироблятиметься на пілотному електролізері потужністю 14 МВт, який будується на місці.

До 2030 року партнери планують побудувати до 70 водневих заправних станцій, з початковим регіональним фокусом на Північний Рейн-Вестфалія та Нижню Саксонію. Станції будуть стратегічно розміщені поблизу логістичних центрів, пропонуючи найкращі умови для економічно ефективної роботи HRS.

Dr. Sopna Sury, операційний директор водневого підрозділу RWE Generation, сказала: «RWE постачатиме «зелений» водень зі своєї інфраструктури електролізерів у Лінгені, а Westfalen Group подбає про створення та експлуатацію інфраструктури заправних станцій. Спільна робота в такий спосіб стане нашим внеском у швидший вихід водневого транспорту на дороги».

Федеральне міністерство цифрових технологій і транспорту фінансує заправку в Лінгені на суму понад 6 млн євро (6,5 млн доларів США) в рамках Національної програми інновацій у сфері водневих технологій і технологій паливних елементів.

Раніше цього року німецька компанія RWE підписала Меморандум про взаєморозуміння з компанією Equinor щодо розвитку водневого ланцюжка доданої вартості відповідно до співпраці Норвегії та Німеччини у водневій галузі.

Компанії мають на меті замінити вугільні електростанції в Німеччині газовими електростанціями, готовими до використання водню, а також побудувати виробництво низьковуглецевого та відновлюваного водню в Норвегії, який можна буде експортувати в Німеччину трубопроводом.

Джерело: h2-view.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація