Scania почала оснащувати нові вантажівки «вживаними» коробками передач

Scania почала оснащувати нові вантажівки «вживаними» коробками передач

06 жовтня 2024
0

Шведський виробник вантажівок та автобусів відтепер встановлює на головному складальному конвеєрі відновлені вузли та агрегати. Такий підхід дає змогу вдвічі заощадити на матеріалах і на 45% скоротити викиди вуглецю. Scania підкреслює, що «відкапіталізована» коробка передач повністю відповідає критеріям нової і піддається тим самим тестам.

Перехід на «беушні» трансмісії відбувається в рамках проєкту Milestone за підтримки Королівського технологічного інституту KTH, виробника коробок передач Scandinavian Transmission Service AB та інноваційного агентства Vinnova. Scania стала першим у світі виробником вантажівок, який повторно використовує компоненти на головній складальній лінії.

Scania вважає «відкапіталізовану» коробку передач «практично новою», адже на стенді контролюється близько 100 параметрів якості та функціональності. Оскільки вживана трансмісія може бути з різним ступенем зносу, у відновлених вузлів різниться частка старих деталей. Проект Milestone - частина багатообіцяючої стратегії для досягнення кліматичних цілей і підтримки переходу до економіки замкнутого циклу.

У європейському автопромі рідко вдавалися до відновлення «вживаних» деталей: у 2015 році навіть на вторинному ринку частка «відкапіталізованих» запчастин не перевищувала 1,1 відсотка. Гендиректор Scandinavian Transmission Service AB заявив, що партнерство зі Scania може перевернути уявлення про те, що відновлені деталі підійдуть тільки для старих машин.

Джерело: Мотор
Фото: Scania

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація