Scania показала інноваційну платформу для електричних автобусів

Scania показала інноваційну платформу для електричних автобусів

12 жовтня 2023
0

На виставці Busworld Europe 2023 у Брюсселі компанія Scania презентувала свою новітню платформу для міських акумуляторних електробусів типу Low Entry. На стенді вона була представлена із кузовом від відомого іспанського виробника Castrosua. Модель 75СS комплектується електромотором на постійних магнітах потужністю 250 кВт (пікова - 300 кВт) та двоступеневою автоматичною коробкою передач.

Нове шасі Scania може постачатися з чотирма або п'ятьма блоками батарей - ємністю 416 та 520 кВт.год. та запасом ходу 400 та 500 км відповідно. Батареї розроблені та вироблені спільно з компанією Northvolt. Шасі доступні з габаритною шириною 2500 або 2550 мм та з двома варіантами передавальних чисел головної передачі.

З нововведень відзначимо іншу електричну систему та цифрову панель приладів Smart Dash. Вона дозволяє встановити низку цифрових сервісів, у тому числі проводити дистанційну діагностику, а також полегшує користування передовими системами допомоги водієві ADAS.

Серед останніх варто назвати моніторинг сліпих зон, систему допомоги при зміні смуги руху, а також систему попередження про вихід зі смуги. Всі вони стануть обов'язковими для будь-яких автобусів вже із середини 2024 року.

Представлений на виставці автобус Castrosua 75СS відрізняється досить багатою комплектацією. У салоні комфортабельні крісла, підлога з покриттям «під дерево», світлодіодне освітлення і рампа з електроприводом для колясок. Замість традиційних дзеркал встановлена система камер, є також камера з кутом огляду 360 град.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація