SEAT бере участь у новому європейському проекті з виробництва біометану з відходів

01 жовтня 2019
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Компанія планує випробувати у своїх автомобілях біопаливо, отримане з муніципальних звалищ. Згідно з планами, проект буде функціонувати до 2023 року, а загальний бюджет складе 4,3 мільйона євро.

Мартурель, 19 вересня 2019 року. До 2023 року компанія SEAT буде брати участь у нещодавно затвердженому Європейською комісією проекті Life Landfill Biofuel, спрямованому на отримання відновлюваного газу з муніципальних звалищ. Мета полягає в підвищенні ефективності управління шляхом отримання біометану з багатого місцевого джерела енергії. Проект буде реалізований протягом наступних чотирьох років у співпраці з іншими партнерами. Його загальний бюджет складе 4,3 мільйона євро, 55% з яких профінансує Європейська комісія.

Ендрю Шеперд (Andrew Shepherd), відповідальний за проекти SEAT з відновлюваного газу, підкреслив: «Цей проект дозволить нам досягти прогресу в розробці й дослідженні шляхів використання біометану в якості палива. Наша кінцева мета - гарантувати нульовий вплив на довкілля за рівнем викидів CO2 протягом усього життєвого циклу автомобілів».

Маючи на меті стимулювати економіку замкненого циклу, підвищити енергоефективність і знизити обсяги викидів, на даний момент SEAT працює над проектом Life Methamorphosis для отримання біометану з попередньо відібраних відходів та рідкого гною з ферми в муніципалітеті Лерида (Lleida). Новий проект Life Landfill Biofuel стане наступним кроком, оскільки передбачає використання сировини безпосередньо зі звалища без попереднього сортування.

До 2035 року Європейський Союз планує обмежити до 10 % обсяг відходів, які можна буде вивозити на звалища. З огляду на це переробка відходів на біопаливо для автомобілів стане одним із рішень цієї проблеми в екологічній сфері. До переліку інших організацій, які беруть участь у цьому новому проекті, належать FCC, IVECO, Університет Гранади, фонд CARTIF, SYSADVANCE і Gasnam. Крім того, подібний проект з переробки стічних вод на біопаливо компанія SEAT розробила спільно з Aqualia.

Можливість забезпечення стійкого розвитку економіки

Кількість звалищ у Європі становить близько півмільйона, тож розробка і дослідження ефективних методів отримання біометану з відходів являє собою можливість для бізнесу: отримуючи енергію з відходів, можна одночасно сприяти зниженню викидів у довкілля.

З огляду на це існує великий потенціал з видачі сертифікатів походження на виробництво біометану. Така система створить умови для розвитку цієї галузі промисловості в Іспанії подібно до інших країн Європейського Союзу, а можливість передачі таких сертифікатів з однієї галузі в іншу відкриє численні можливості перед транспортною галуззю.

Еталонний приклад використання стисненого природного газу (CNG)

SEAT - європейський автовиробник із найширшою лінійкою автомобілів з двигунами на стисненому природному газі (CNG). Чотири моделі випускаються на заводі компанії в Мартурелі: це Leon, Leon Sportourer, Ibiza й Arona - єдиний позашляховик на стисненому газі у світі. У 2018 році компанія потроїла обсяги продажів моделей на стисненому газі й оголосила про інвестиції на суму в 6 мільйонів євро для розширення виробничих можливостей заводу в Мартурелі з метою збільшення щоденного випуску автомобілів з двигуном на стисненому природному газі з 90 до 250. Крім того, SEAT є центром передового досвіду Volkswagen Group у сфері розробки технологій з використання стисненого природного газу в якості альтернативного палива.

SEAT - єдина компанія, яка проектує, розробляє, виробляє й продає автомобілі в Іспанії. Міжнародний бренд зі штаб-квартирою в Марторелі (Барселона), який входить до складу концерну Volkswagen, експортує 80% автомобілів і представлений у більш ніж 80 країнах. 2017 року прибуток SEAT після сплати податків становив 281 млн євро, а обсяги продажів в усьому світі - майже 470 000 автомобілів.

Кількість персоналу SEAT Group перевищує 15 000 фахівців. У трьох виробничих центрах компанії, розташованих у Барселоні (Barcelona), муніципалітеті Ал-Прат-да-Любрагат (El Prat de Llobregat) та Марторелі (Martorell), виготовляють надзвичайно успішні моделі Ibiza, Leon й Arona. Крім того, у Чеській Республіці компанія випускає Ateca й Toledo, у Португалії - модель Alhambra, у Словаччині - Mii.

Міжнародна компанія має власний технічний центр, що слугує своєрідним осередком знань: над створенням інновацій для найбільшого промислового інвестора Іспанії у сфері розробок і досліджень тут працює тисяча інженерів. Модельний ряд SEAT уже оснащується передовими комунікаційними рішеннями. А зараз компанія прагне реалізувати глобальний перехід на цифрові технології для впровадження мобільності майбутнього.

ДП «АВТО-КИЕВ» ДП «АВТО-КИЕВ»

ДП «Авто-Київ» перший і єдиний концептуальний автоцентр SEAT В Україні.

перейти на сторінку компанії

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація