Седан Aston Martin Rapide назавжди залишиться у минулому

Седан Aston Martin Rapide назавжди залишиться у минулому

21 червня 2023
0

Aston Martin не збирається відроджувати Rapide чи створювати новий седан. У компанії великі плани, але чотиридверний седан до них не входить. Причина - відсутність попиту.

Зі слів голови компанії з продуктів та маркетингової стратегії Алекса Лонга, Aston Martin планує стати «найбажанішим у світі ультра-розкішним британським брендом». Для цього потрібно зосередитися на моделях, які цікаві клієнтам. В останні роки у всьому світі у фаворі кросовери й це доводиться враховувати, якщо ставиш таку амбітну мету.

Очікується, що 27 червня Aston Martin оприлюднить свій п'ятирічний план. Можливо, тоді і з'явиться більше інформації про майбутню модельну лінійку. Раніше цього місяця голова компанії Лоуренс Стролл сказав, що багато клієнтів бренду очікують на появу першого електричного Aston Martin. Попередньо, він з’явиться у 2026 році. Це буде не електрифікація якоїсь із нинішніх моделей марки, а повністю новий автомобіль на індивідуальній архітектурі.

Нещодавно Geely придбала 9,4% акцій Aston Martin. Це дало британській компанії доступ до низки технологій китайського конгломерату. Geely володіє кількома брендами, такими як Volvo, Polestar, Lotus, Zeekr та іншими, та вкладає значні кошти в акумуляторні електромобілі. Невиключено, що якісь із китайських технологій з'являться у майбутніх електромобілях британського бренду.

Незважаючи на перші кроки у бік електрифікації, Aston Martin не планує відмовлятися від двигунів внутрішнього згоряння, принаймні найближчими роками. У планах компанії сім нових традиційних «паливних» моделей «під прапорами» Vantage, DBS та DB12, але з'являться й гібриди.

Нещодавно британська марка представила DB12 із 4,0-літровим Twin-Turbo V8 більш потужним, ніж попередній DB11 із 12-циліндровим агрегатом. Віддача «вісімки» - 671 к.с. та 800 Нм крутного моменту. Це дозволяє розігнати купе від 0 до 96 км/год лише за 3,5 секунди.

Але основана ставка зроблена на кросовер DBX, модель із найбільшими продажами. Вийшовши на ринок у 2020 році, він став гідним конкурентом Rolls-Royce Cullinan, Bentley Bentayga, Lamborghini Urus та Ferrari Purosangue.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація