Середня ціна електромобіля в США вже вища за $66 тис.

Середня ціна електромобіля в США вже вища за $66 тис.

26 липня 2022
0

Зростання цін на матеріали та логістику помітно збільшує собівартість електромобілів, тому діючі виробники не соромляться регулярно підвищувати ціни на свою продукцію, а початківці намагаються зібрати додаткові засоби для запуску виробництва. Дослідження показало, що у червні в США електромобілі дорожчали з тією самою швидкістю, як і машини з ДВЗ.

Ресурс Electrek посилається на дані звіту Kelley Blue Book, в якому міститься інформація про динаміку середніх роздрібних цін на легкові автомобілі у США. У червні, за даними джерела, середня ціна реалізації електромобіля зросла на 3,8% порівняно з травнем до 66 тисяч з лишком, а в річному порівнянні вона збільшилася на солідні 13,7%. При цьому не можна стверджувати, що ціни на автомобілі загалом сильно відставали за рік вони зросли на 12,7%.

Якщо говорити безпосередньо про продукцію Tesla, яка поки лідирує на американському ринку електромобілів, то її середня вартість у червні зросла послідовно на 5,3% до $68392, а зростання рік до року становило 11,8%. Приблизно тієї ж динаміки дотримувалися ціни на автомобілі з ДВЗ преміальних марок типу BMW. З іншого боку, середня вартість машин марок Honda та Hyundai за минулі 12 місяців зросла сильніше, на 13,9 та 13,6% відповідно.

Середня вартість легкового автомобіля з ДВЗ на ринку США у червні не перевищувала $48043, тому електромобілі в середньому виявилися дорожчими на $18000. Навіть на такому великому ринку машини з цим типом силової установки продовжують залишатися долею обмеженої частини споживачів, здатних розщедритися на солідну суму. Про перспективи швидкої появи «народних електромобілів» за таких умов залишається лише мріяти.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація