Що відлякує покупців нових авто від електромобілів?

Що відлякує покупців нових авто від електромобілів?

13 листопада 2023
9

На думку експертів та власне самих покупців, сьогодні потенційних власників нових авто від електромобілів найбільше відштовхує не скромний запас ходу, а їх висока ціна.

Як уже згадувалося, ринок електромобілів переживає деяке уповільнення, оскільки споживчий попит на них падає. Нове дослідження S&P Global показує, що найбільшим фактором відмови від електромобілів є висока ціна нових машин на електротязі.

Зокрема, у Північній Америці більшість електромобілів є більшими та розкішнішими, що супроводжується високою рекомендованою роздрібною ціною. Однак навіть в інших частинах світу, де існують доступніші електромобілі, наприклад у Китаї, високі ціни на акумулятори та електродвигуни також відштовхують клієнтів.

Майже половина споживачів, опитаних S&P Global у всьому світі, заявили, що вважають ціни на електромобілі занадто високими. У період, коли середні місячні платежі за нові автомобілі в США досягли найвищих значень за весь час, ціни стали вагомим фактором для покупців нових машин.

Хоча найбільшою перешкодою для впровадження електромобілів є їх ціна, запас ходу на одному заряді батареї також викликає занепокоєння потенційних покупців. Серед споживачів, опитаних S&P Global, 46 відсотків сказали, що вони стурбовані тим, скільки часу займає зарядка, а 44 відсотки були стурбовані доступністю станцій.

Хоча більшість опитаних людей були готові чекати від 30 до 60 хвилин, щоб зарядити автомобіль, останні звіти про надійність американської інфраструктури та відносну рідкість станцій (порівняно з автозаправними станціями) означають, що питання заправки батарея все ще обтяжує споживачів. На щастя, співпраця між традиційними автовиробниками та Tesla може допомогти вирішити цю проблему в США.

Цікаво, що лише 51 відсоток власників електромобілів сказали, що у них є зарядний пристрій вдома, і більшість не бажають платити додатково за встановлення швидкого зарядного пристрою у своєму гаражі. Натомість більшість бажає заряджати електромобілі на роботі, або на громадських зарядних станціях.

Хороша новина для автовиробників полягає в тому, що тривога про запас ходу відійшла на третій план. Лише 29 відсотків опитаних сказали, що очікують, що новий електромобіль зможе проїхати понад 483 км на одному заряді. У той же час 19 відсотків сказали, що їм підійде запас ходу від 400 до 483 км.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
кірбі  

В мене на першому плані якраз відстань пробігу як буде хватать заряду на 1000 км тоді і куплю а так пока шо задоволений повністю дизелем.

+7-3ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

кірбі, або щоб хоча б заряджалися хвилин 5, як авто з ДВЗ и це не впливало на довговічність батареї.

+5-12ВІДПОВІСТИ  
Pluto73  

Зараз більше хвилює швидкість деградації батареї і ціна батареї (якщо пошабашить). Ціна електромобіля з появою китайського ІД4 стала прийнятною. Пробіг - таке, кожна машина для своїх потреб, для міста уже давно з головою. А раз в рік по трасі (це мої потреби) можна на дальняк доїхати, уже мільйон є практичних прикладів. Була би домашня зарядка - точно уже купив би.

+10-2ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Pluto73, а що робити тим, хто по трасі їздить не раз на рік? Проводити кожну поїздку по декілька годин на зарядках?

+1-9ВІДПОВІСТИ  
Razamanaz  

Прогрес не зупинити! Основною перевагою є вартість заправки. Я витрачаю 3,000 гривень на місяць на авто з ДВС, а на електричному автомобілі це буде 300грн із домашньої розетки та 600грн із зарядного "стовпчика"!!!! Жодний Дизель чи Газ і близько не можуть конкурувати.

+10-1ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Razamanaz, вже давно доведено, що якщо від'їжджати далі ніж свій будинок, то вартість платних зарядок співставна з вартістю заправки авто з ДВЗ.

-12ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Razamanaz, жодна електричка не може конкурувати з ДВЗ в автономності і близько)

-11ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 1
Tymur_S  

У кожного типу палива є свої недоліки та переваги

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація