Що змусило компанію Xiaomi випускати електромобілі?

Що змусило компанію Xiaomi випускати електромобілі?

23 липня 2024
0

Ринок електромобілів у Китаї переповнений гравцями, тому бажання Xiaomi вийти на цей сегмент стало несподіванкою. Засновник компанії Лей Цзюнь зізнався, що на цей крок його підштовхнула загроза американських санкцій проти Xiaomi.

У січні 2021 року адміністрація колишнього президента США Дональда Трампа включила Xiaomi до «чорного списку» Міністерства торгівлі США. Через чотири місяці компанії вдалося оскаржити це рішення в суді. Два місяці потому Лей Цзюнь оголосив про намір вийти на ринок електромобілів, щоб уникнути подібних санкцій у майбутньому.

Оскільки залучення стороннього капіталу в умовах можливих санкцій було складним, Лей Цзюнь вирішив інвестувати власні кошти в розвиток електромобільного бізнесу. Він планує витратити на ці потреби приблизно $10 млрд протягом десяти років, назвавши цей проект останнім великим підприємницьким кроком у своєму житті. З цієї суми $756 млн вже витрачено на будівництво заводу в Пекіні, де зараз випускаються електромобілі SU7. Спочатку Xiaomi використовувала ліцензію BAIC для їхнього випуску, але нещодавно отримала власну.

У найближчому майбутньому Xiaomi планує досягти щорічного обсягу виробництва 100 000 електромобілів до листопада поточного року, а за підсумками року - 120 000 машин. У червні на підприємстві компанії в Пекіні було запущено другу зміну з випуску електромобілів SU7. З моменту запуску продажів навесні цього року компанія вже поставила понад 30 000 машин своїм клієнтам.

Джерело: 3DNews
Фото: South China Morning Post

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація