Шпигуни сфотографували Lotus Eletre з високою камерою на даху

Шпигуни сфотографували Lotus Eletre з високою камерою на даху

17 травня 2022
0

Компанія Lotus продовжує випробування свого першого серійного електрокросовера Eletre в Китаї. Цього разу до об'єктивів шпигунських камер потрапив тестовий прототип, обвішаний датчиками, а на його даху на високих стійках встановлено камеру. З цього можна зробити висновок, що фахівці британської марки, яка зараз належить китайському Geely Holding, обкатують сучасну систему автономного водіння.

Прем'єра готової до серії моделі відбулася наприкінці березня. Новинку називають «гіперкросовером», який стане частиною лінійки Premium Lifestyle Vehicle (PLV), тобто преміальних автомобілів на кожен день. В основу Eletre лягла модульна архітектура Electric Premium Architecture (EPA), він отримав 800-вольтову систему, пневматичну підвіску з безперервним контролем демпфування та «п'ятиричажку» ззаду.

У рух гіперкросовер приводить двомоторна установка на 600 кінських сил, яка дозволяє Eletre розганятися з місця до сотні менш ніж за три секунди. Повний заряд акумулятора ємністю «більше 100 кіловат-годин» забезпечує електрокар запас ходу на рівні 600 кілометрів за циклом WLTP. Від 350-кіловатного терміналу поповнити запас енергії на 400 кілометрів можна за 20 хвилин, а також передбачена зарядка від мережі змінного струму потужністю 22 кіловати.

Що ж до безпілотних технологій, то серійному кросоверу було обіцяно висувний лідар, встановлений на даху. За однією з версій, пристрій мали запозичити у Volvo: йдеться про лідар Luminar, який відповідає за побудову деталізованої карти місцевості в режимі реального часу і з відстані 250 метрів може визначити позу людини, а також положення її рук та ніг.

На відміну від спорткарів Lotus, які збирають на підприємстві в англійському Хетелі, кросовер випускатимуть на новому заводі в Ухані. Старт продажів запланований на 2023 рік - Lotus Eletre вийде на ринки Європи та Китаю, а потім з'явиться в інших країнах.

Джерело: Car News China

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація