Складаний електромобіль CT-1 скоро вийде на дороги загального користування

Складаний електромобіль CT-1 скоро вийде на дороги загального користування

08 липня 2022
0

Складаний електромобіль CT-1 - дітище ізраїльського стартапу City Transformer. Презентація мініавтомобіля відбулася у вересні 2021 року на Мюнхенському автосалоні. Як стало відомо, вже в 2024 році перші товарні зразки CT1 з'являться на дорогах загального користування. Із запуском в серію ізраїльтянам допоможе французький постачальник інженерних послуг Segula Technologies. Компанії підписали угоду про стратегічний альянс.

Щодо самого CT-1, то головна його «фішка» - зміна ширини кузова. Це робить його привабливим для жителів великих міст з вузькими вуличками і переповненими парковками. У складеному стані його ширина становить 1000 мм, тоді як під час руху вона досягає 1480 мм. Люфт в 480 мм «забезпечують» колеса. Під час руху вони висуваються для більшої стійкості, а на стоянці - прибираються в кузов. Незважаючи на компактні розміри CT-1 пропонує двомісний салон із кондиціонером і подушками безпеки.

Технічні характеристики мініелектромобіля не уточнюються. При цьому повідомляється, що невеликий електромотор дає змогу розганятися до 90 км/год. Запас ходу становить 180 км. Споряджена маса - лише 590 кг.

Із цікавого - мінімальна кількість елементів у конструкції. З урахуванням механізму складання їх лише 1,5 тис., тоді як у звичайному легковому автомобілі - понад 10 тисяч. Це робить CT-1 вельми привабливим для виробників.

Заявлений цінник моделі - 16 тисяч євро. При оформленні попереднього замовлення складаний мініелектромобіль обійдеться власнику на 3,5 тисячі дешевше. Для цього потрібно залишити заявку прямо зараз, внісши аванс у розмірі 150 євро.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація