Складено рейтинг ТОП-10 найбільш популярних моделей електромобілів

Складено рейтинг ТОП-10 найбільш популярних моделей електромобілів

11 грудня 2022
0

За підсумками третього кварталу поточного року продажі електромобілів зросли на 71% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це свідчить нове дослідження Global Passenger Electric Vehicle Model Sales Tracker компанії Counterpoint.

У загальному обсязі продажів електромобілів на акумуляторні електромобілі (BEV) припадає майже 74%, на гібридні електромобілі (PHEV) - решту.

Лідером ринку з продажу електромобілів залишається Китай, далі йдуть Європа та США. При цьому рівень продажів у Китаї постійно росте - порівняно з минулим роком він зріс на понад 100% та перевищив відмітку у 1,7 млн одиниць (у третьому кварталі 2021 року було 0,88 млн одиниць).

«По мірі того, як скорочуються постачання напівпровідників, а також покращується доступність сировини для акумуляторів, глобальні продажі електромобілів зростають. Серед країн Китай одноосібно домінує на світовому ринку електромобілів. Три з п'яти найбільш продаваних брендів електромобілів походять з Китаю. Усі три бренди працюють переважно в Китаї, що свідчить про позитивну еволюцію китайського ринку електромобілів», - наголосив старший аналітик Соумен Мандал.

Щодо компаній-лідерів на ринку, то нею стала BYD Auto, яка посунула Tesla на друге місце. Так, BYD Auto поставила клієнтам понад 537 тисяч електромобілів, що на 197% більше, ніж у минулому році. На три моделі - BYD Song, BYD Qin і BYD Han - припало понад 56% продажів компанії протягом кварталу. Операції BYD за кордоном швидко розвиваються; у третьому кварталі 2022 року компанія продала майже 17 000 електромобілів у різних регіонах, включаючи Європу, Латинську Америку, Південно-Східну Азію, Близький Схід і Африку.

Глобальні продажі Tesla у третьому кварталі 2022 року зросли на 43% порівняно з аналогічним періодом минулого року й склали понад 343 тисячі одиниць. У цьому кварталі компанія мала підвищений попит на свої автомобілі в Європі. Повноцінний запуск виробничої лінії на заводі в Берліні допоміг поставити рекордну кількість Model Y у Німеччині цього кварталу. Однак поставки не виправдали очікувань через вузькі логістичні місця.

На третьому місці за рівнем продажів опинилася компанія Wuling - порівняно з минулим роком попит на автівки компанії виріс на 31%. Модель бренду Hongguang Mini EV залишається беззаперечним лідером ринку з моменту її випуску в другій половині 2020 року. Продажі міні-електромобілів у Китаї високі, оскільки вони коштують дешево, мають право на субсидії та служать меті.

Продажі електромобілів Volkswagen зросли на 28% порівняно з аналогічним періодом минулого року, щоб відновитися після падіння у другому кварталі. ID.4, ID.3 та ID.6 були найбільш продаваними моделями Volkswagen протягом кварталу. Компанія показала вражаючі результати в Китаї: її продажі електромобілів зросли на 79% порівняно з попереднім роком і на 35% за квартал. Однак попри те, що продажі бренду в Європі та США поступово відновлювалися, у жодному регіоні не було зафіксовано зростання порівняно з аналогічним періодом минулого року.

GAC Motor вийшов на п'яте місце серед найбільш продаваних брендів, обігнавши BMW і Mercedes-Benz. Протягом третього кварталу 2022 року GAC продала понад 85 000 одиниць, показавши зростання на 145% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Модель Aion Y стала найбільш продаваним електромобілем GAC. Однак мінусом є те, що компанія працює лише в Китаї.

«Електромобілі становлять зростаючу частку світових продажів легкових автомобілів. Зараз на електромобілі припадає понад 15% світових продажів легкових автомобілів. У розвинених регіонах електромобілі стають кращим вибором для тих, хто вперше купує автомобіль. Це також заохочує нових гравців виходити на ринок. Крім того, розробляються різні хімічні батареї, які потребують невеликої кількості літію або взагалі його не потребують, а нові технології обіцяють подібну або кращу ефективність порівняно з існуючими», - прокоментував перспективи ринку віце-президент з досліджень Пітер Річардсон.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація