Скільки коштуватиме новий «Москвич»?

Скільки коштуватиме новий «Москвич»?

09 липня 2022
0

На заводі «Москвич», що раніше належав Renault, готуються до старту виробництва нових автомобілів під відновленим брендом. Як з'ясувалося, це будуть перелицьовані моделі китайської марки JAC, які спочатку будуть збирати методом великовузлового складання, а пізніше освоять складання по повному циклу. Експерти дали свої прогнози щодо того, який цінник можуть отримати сучасні «Москвичі» з китайським корінням.

Вартість «Москвича» у базовому виконанні опиниться в діапазоні від 1,5 мільйона до двох мільйонів рублів (приблизно 23 -30 тис. доларів по офіційному курсу), вважає автоексперт Ігор Моржаретто. Його прогноз базується на нинішніх цінах на китайські та корейські машини: кросовери з КНР у середньому коштують два мільйони рублів (приблизно 30 тис. доларів), а автомобілі з Південної Кореї вже переступили і цю планку.

На його думку, першим на конвеєр московського заводу стане кросовер. Найбільш демократичний цінник, ймовірно, отримає ліфтбек - він замінить моделі в таксопарках, каршерингу та інших міських сервісах.

Схожий прогноз дає консультант з автопрому Сергій Бургазлієв: найдешевший «Москвич» може коштувати близько 1,4 мільйона рублів (приблизно 21,5 тис. доларів), а найдорожчий - чотири мільйони (приблизно 60 тис. доларів).

Великовузлове складання коштує дешевше, ніж ввезення готових машин, але й воно пов'язане з додатковими витратами - упаковкою та розпакуванням, а також доставкою до Росії. При поглибленні локалізації ціна «Москвичів» може знизитися, проте за планом на дрібновузлове збирання завод перейде лише 2024 року.

На домашньому ринку китайські машини набагато дешевші. Наприклад, за Haval Jolion просять від 78 тисяч юанів, або близько 750 тисяч рублів (приблизно 11,5 тис. доларів), тоді як у Росії модель оцінюється щонайменше в два мільйони (приблизно 30 тис. доларів) - і йдеться про рекомендовану роздрібну ціну. Це пояснюється збільшеними обсягами продажів у КНР, дорожчою логістикою та митом.

Джерело: Известия

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація