Skoda анонсує високопродуктивну версію Enyaq RS Race

Skoda анонсує високопродуктивну версію Enyaq RS Race

02 травня 2024
0

Чеський автовиробник поділився подробицями про майбутній «заряджений» електромобіль. Розробкою версії для перегонів займається підрозділ Skoda MotorSport.

Повідомляється, що високопродуктивна версія повинна мати ДНК автоспорту в серійному авто. Авто відрізнятиметься розширеним шасі та заниженим кліренсом.

З міркувань аеродинамічної ефективності модель оснастять антикрилами, дифузором та новими бамперами. Всередині встановлять каркас безпеки для жорсткості кузова.

Відомо, що Enyaq RS Race буде лише два сидіння, як у гоночних автомобілів, а окремі деталі будуть полегшені або замінені на нові з композитних матеріалів. Ймовірно, декілька частин інтер'єру взагалі зникнуть, аби зробити автомобіль легшим.

Електромобіль отримає нову трансмісію, а от двигуни та батарея залишаться стандартними від серійного Enyaq RS Coupe.

Міхал Грабанек, керівник Skoda MotorSport, сказав: «Skoda MotorSport розробила свій перший повністю електричний автомобіль у 2021 році. Ми багато чого навчилися, але я думаю, що зараз саме час використати наш досвід».

Він також додав: «Ми створюємо унікальну концепцію Enyaq RS Race, яка продемонструє, як ми можемо перенести ДНК автоспорту на серійні автомобілі, одночасно працюючи над майбутнім».

Джерело: 24tv.ua
Фото: Skoda

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація