Skoda розповіла подробиці про Superb Combi нового покоління

Skoda розповіла подробиці про Superb Combi нового покоління

13 березня 2024
0

Компанія Skoda наприкінці 2023 року офіційно представила Skoda Superb нового покоління у кузові ліфтбек та універсал. Тепер, у березні 2024 року, чеський автогігант розповів подробиці про новий Superb Combi.

Спочатку трохи розповімо про габарити цієї новинки. Superb четвертого покоління на 43 мм довше і на 12 мм вище, але при цьому трохи вуже, чим модель третього покоління. Довжина нового ліфтбека Superb становить 4912 мм, а довжина універсала - 4902 мм. Але у них однакова колісна база - 2841 мм.

У нового Superb більш просторий салон і більш місткий багажник, ніж у моделі третього покоління. У ліфтбека об'єм багажника становить 645 л, а у універсала - 690 л (це на 30 літрів більше, ніж у моделі попереднього покоління).

Для універсала Superb Combi характерна восьмикутна решітка радіатора із матричними фарами нового дизайну Crystallinium. У цього автомобіля коефіцієнт лобового опору становить 0,25%. Це означає, що новий Superb Combi є найаеродинамічнішим універсалом за всю історію компанії Skoda.

У салоні панель приладів оснащена 13-дюймовим сенсорним інформаційно-розважальним екраном у поєднанні з 10-дюймовою віртуальною кабіною та проекційним дисплеєм, який можна купити за додаткову оплату як опцію. Раніше ця модель проекційного дисплея ще ніколи не мала. Ще одна новація - поворотна кнопка Smart Dials з 1,25-дюймовим дисплеєм. Ця кнопка, а також голосовий помічник Laura, у якого незабаром з'явиться ChatGPT, полегшують керування численними функціями автомобіля.

До лінійки двигунів нового Superb Combi входять шість силових агрегатів. Є також гібридна силова установка PHEV. У ліфтбека такої гібридної версії немає. Гібридна силова установка PHEV складається з бензинового двигуна 1,5 TSI, електромотора та батареї на 25,7 кВтг, завдяки чому новий універсал Superb PHEV на електротязі проїжджає 100 км.

І вперше у Superb з'явилася версія з «м'якою» гібридною силовою установкою. Крім того, є два бензинові і два дизельні двигуни. Їхня потужність досягає 265 і 193 к.с.

Вже зараз ми можемо сказати, що Skoda була цілком правою, коли раніше стверджувала, що Superb нового покоління «встановить нові стандарти комфорту та простору».

Джерело: Today.ua
Фото: Skoda

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація