Solaris уклав контракт на поставку унікальних за дизайном тролейбусів

Solaris уклав контракт на поставку унікальних за дизайном тролейбусів

01 жовтня 2022
0

Solaris і голландський оператор Hermes підписали контракт на поставку 10 тролейбусів Trollino 18 з унікальним дизайном MetroStyle. Машини надійдуть у місто Арнем у першій половині 2024 року і стануть першими тролейбусами Solaris, які будуть розгорнуті в Нідерландах.

Solaris вже багато років співпрацює з Hermes, перевізником, який є частиною групи Transdev Netherlands, лідера в галузі громадського транспорту без шкідливих викидів у Нідерландах. Арнем, місто з населенням понад 150 000 чоловік, розташоване на річці Недеррейн, є важливим промисловим, науковим і культурним центром. Десять сучасних Trollino 18, які Solaris поставить, дозволять місту розширити свою транспортну мережу між університетами в Арнемі та університетами у Вагенінгені.

Тролейбуси будуть виділятися завдяки своєму динамічному і стильному зовнішньому вигляду в стилі MetroStyle. Цей унікальний дизайн був розроблений Solaris у відповідь на останні тенденції в індустрії громадського транспорту. Першим тролейбусом Solaris з новим дизайном став Trollino 24, представлений на виставці Busworld Europe 2019 в Брюсселі.

Однією з важливих особливостей замовлених Hermes тролейбусів є те, що вони зможуть рухатися без підключення до контактної мережі. Це стане можливим завдяки тяговим батареям ємністю близько 90 кВт.г. Завдяки цим батареям машини зможуть долати в автономному режимі відстань до декількох десятків кілометрів. Акумулятори заряджатимуться за допомогою системи «Зарядка в русі» через контактну мережу. Тролейбуси Solaris Trollino 18 будуть оснащені електродвигуном потужністю 240 кВт.

Зручний і просторий салон тролейбуса, з кондиціонером, буде адаптований до потреб людей з обмеженими можливостями, тобто в ньому будуть передбачені, в тому числі, два функціональних відсіки для інвалідних візків. Крім того, для підвищення комфорту та безпеки поїздки машини будуть оснащені низкою передових рішень, таких як USB-порти для зарядки мобільних пристроїв, інформаційна система для пасажирів і система відеоспостереження. Ці рішення також включатимуть Mobileye Shield +, систему, яка використовує звукові та візуальні оповіщення, щоб попередити водія про будь-які об’єкти, виявлені в сліпій зоні автомобіля. Поліпшений огляд для водія забезпечать камери, які замінять бічні дзеркала і передають зображення на екрани всередині тролейбуса. Серед багатьох інших переваг - інноваційний дизайн камер MirrorEye, що дозволив зменшити габаритну ширину транспортного засобу.

Перші Solaris надійшли до Нідерландів у 2017 році, коли компанія Transdev розмістила замовлення на 40 полічених автобусів Solaris Urbino 18. Відтоді парк машин Solaris, що курсують вулицями міст у Нідерландах, було розширено за рахунок додавання ще 26 автобусів, у тому числі 16 водневих. Тролейбуси входять у пропозицію Solaris з 2000 року. На сьогоднішній день близько 2000 транспортних засобів цього типу поставлено в 60 міст 18 країн.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація