Sono та Pepper встановили сонячні панелі на дахи комерційних електромобілів

Sono та Pepper встановили сонячні панелі на дахи комерційних електромобілів

25 листопада 2022
0

Компанія Pepper Motion та розробник електромобілів на сонячних батареях Sono Motors співпрацюють у рамках спільного проєкту з інтеграції рішення до модифікації сонячних батарей для комерційних електромобілів. Першим, оснащеним комплектом Solar Bus Kit від Sono, став перероблений Mercedes Citaro.

Влітку Sono Motors представила Solar Bus Kit паралельно із серійним дизайном електромобіля Sion на сонячній енергії. Цей комплект не обмежується електробусами, його також можна буде розміщувати на даху дизельних автобусів для вироблення електроенергії допоміжним споживачам, зменшуючи таким чином витрати палива.

Електробус, який представили Pepper Motion та Sono, раніше був дизельним автобусом, але тепер Mercedes-Benz Citaro C1 електрифікований з технологією Pepper. Фотоелектрична система, встановлена на даху, не працюватиме разом з електроприводом електробуса. Сонячна енергія подається до низьковольтної бортової мережі (24 В). Таким чином, сонячна енергія не використовується безпосередньо для руху, але за рахунок живлення кондиціонера та інших допоміжних компонентів, високовольтна батарея та перетворювач постійного струму повинні бути розвантажені. Це може призвести до збільшення часу роботи та меншої кількості циклів заряджання.

З версією комплекту Solar Bus Kit, адаптованого до транспортного засобу, електробус тепер має збирати реальні дані протягом двох років. Наприклад, вимірюється вихід енергії фотоелектричної системи та дані про споживання блоків, підключених до батареї 24 В. Електробус розпочне етап випробувань на дорогах загального користування у клієнтів Pepper з грудня 2022 року.

Встановлена загальна потужність 14 фотоелектричних модулів 1,3 кВт. Електрична інтеграція фотоелектричних модулів здійснюється через власний MCU Sono Motors (центральний блок відстеження максимальної потужності), який заснований на технології Sion, спеціально розроблений для використання в транспортних засобах. За словами Sono, багатоканальний контролер сонячного заряду має інтелектуальний алгоритм, який використовується для оптимізації виходу енергії фотоелектричних модулів.

«Ми віримо у майбутнє, в якому кожен транспортний засіб буде електромобілем на сонячній енергії. Тому ми переконані, що наш перший електробус із сонячною батареєю знаменує собою вирішальний крок до майбутнього громадського транспорту», ??- каже Лорін Хан, генеральний директор та співзасновник Sono Motors.

Андреас Хагер, генеральний директор Pepper, додав: «Ми дуже задоволені співпрацею з Sono Motors та у захваті від даних, які ми отримуємо в результаті цього проєкту. Ідея встановлення додаткових фотоелектричних систем безпосередньо на електромобілі підтримує нашу корпоративну філософію щодо надання приводних систем з максимальною енергоефективністю для ще більш стійкого комерційного транспортного сектора».

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація