Іспанську версію VW ID.4 помітили на тестах

Іспанську версію VW ID.4 помітили на тестах

30 червня 2022
0

Ім'я Tavascan було вперше озвучене компанією Cupra ще у вересні 2019 року, коли іспанський виробник представив концепт-кар із такою назвою. Прототип, заснований на архітектурі MEB Volkswagen, мав повністю електричну трансмісію з двома електродвигунами, по одному на кожну вісь.

Концепт був першим електровсюдиходом іспанської марки, і ось нарешті почалася робота над його серійною версією. В мережі опубліковано перші шпигунські фотографії мулу Tavascan, зроблені фотографами на Нюрбургрингу.

Нагадаємо, словом «мул» називають машину-агрегатоносія: це коли вузли та агрегати одного автомобіля для випробувань монтуються в кузові (іноді сильно і грубо переробленому) іншого. Так що Tavascan на фото - поки лише тестовий зразок в кузові Volkswagen ID.4, хоча на передню частину кузова нанесено багато камуфляжу.

Не можемо сказати, чи приховує маскування реальний дизайн передньої частини Tavascan, але схоже, що морда прототипу сильно відрізняється від ID.4. Наприклад, фари здаються вужчими, а нижня частина бампера має радикально іншу будову. Натомість задня частина виглядає майже точною копією стокового ID.4.

Наскільки нам відомо, Tavascan позиціюватиметься як найспортивніший компакт-кросовер у лінійці Volkswagen Group і отримає «купеподібний» кузов. Очевидно, що у нього виявиться чимало спільного з VW ID.4 та Skoda Enyaq - що означає як мінімум наявність кількох різних за розміром батареї та вихідної потужності версій. Найпотужніший варіант отримає двомоторне компонування з більш ніж 300 к.с. (220 кВт), аналогічну силовій установці концепту Tavascan.

У червні цього року марка SEAT натякнула на фінальний вигляд Tavascan під час заходу Unstoppable Impulse. Прототип автомобіля було показано публіці, і це дозволяє припустити, що серійна модель залишиться вірною образу шоу-кара майже трирічної давності. Дата дебюту поки що не призначена, але ми очікуємо, що Tavascan з'явиться на європейському ринку наступного року. Крім того, Cupra також працює над оновленою версією електричного хетчбека Born на базі VW ID.3

Джерело: AMPERCAR
Фото: Motor1

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація