Стала відома вартість володіння гіперкаром Bugatti Chiron

Стала відома вартість володіння гіперкаром Bugatti Chiron

09 січня 2023
1

Автори американського YouTube-каналу The Hamilton Collection озвучили вартість володіння гіперкаром Bugatti Chiron.

Оскільки поставки Bugatti Chiron почалися тільки в 2017 році, всі розрахунки витрат протягом 10 років експлуатації - приблизні. Крім того, перші чотири роки з моменту покупки технічне обслуговування Bugatti Chiron буде безкоштовним, оскільки воно уже включено у вартість гіперкара.

З урахуванням нинішніх цін за десять років власник Bugatti Chiron витратить на його утримання приблизно 100 тисяч доларів, що, враховуючи вартість гіперкара, не так вже й багато. Ця сума включає витрати на планове ТО і запчастини, а ось витрати на пальне, страховки та інші супутні витрати враховувати не стали.

Так, планове щорічне ТО Bugatti Chiron коштує 11500 доларів. Раз на чотири роки потрібно проводити велике ТО, що включає заміну мастила і фільтра в КПП, а також заміну деталей підвіски, повітряного фільтра, приводного ременя, свіч запалювання і антифризу. Обійдеться таке відвідування сервісу в 34 тисячі доларів.

Раз на п'ять років варто змінювати і шини - нова гума на гіперкар коштує близько 8450 доларів. Заміна гальм обійдеться в 47 тисяч доларів, змінний ключ - в 13,5 тис. доларів.

Найбільше власник Bugatti Chiron витратить у разі поломки силової установки. Двигун W16 у зборі коштує 856 тисяч доларів, а трансмісія - 185 тисяч.

Джерело: MMR

Обговорення новини

Andriy86  

Для власників усі ці витрати лише pocket money.

+2-5ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація