Стартувало виробництво Mercedes-Benz eEconic

Стартувало виробництво Mercedes-Benz eEconic

23 липня 2022
0

На заводі Mercedes-Benz Trucks у німецькому місті Верт 22 липня запустили в серійне виробництво електричну вантажівку eEconic. Це вже друга модель важкого класу на електротязі після машини eActros, випуск якої розгорнули тут же, в жовтні 2021 року.

По силовій установці і батареям eEconic уніфікований з eActros. Машина має і свою традиційну фішку - винесену вперед низькопідлогову кабіну. Нагадаємо, що дизельний Econic близько двох десятків років тому став родоначальником нового класу машин з низькорозташованою кабіною, призначених для комунального сегмента.

Перший серійний eEconic скоро буде відправлений замовнику - датської компанії Urbaser A/S, що займається вивезенням побутових відходів. Запуск нової електричної вантажівки ще раз підкреслює серйозність намірів Daimler Truck перейти на випуск виключно СО2-нейтральних автомобілів для ринків Європи, Північної Америки і Японії вже до 2039 року.

Для виробництва електричних вантажівок на заводі у Верті навчання пройшли понад 2700 осіб. А всього на цьому підприємстві, відкритому ще в 1963 році, працює близько 10 тис. чоловік. Щодня тут виготовляється до 450 вантажівок моделей Atego, Arocs і Actros. Географія збуту - 150 країн. Крім того, більше 50 років на заводі збирають ще машинокомплекти для дрібновузлової (CKD) збірки моделей на різних ринках. За весь час вже вироблено і поставлено 750 тис. таких «конструкторів».

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація