Старий 60-річний Ford Thunderbird виставили на продаж

Старий 60-річний Ford Thunderbird виставили на продаж

29 лютого 2024
0

У США на аукціон RM Sotheby's виставили Ford Thunderbird 1963 року. За спортивне авто планують отримати від 400 000 до 600 000 доларів. Про нього розповіли на сайті аукціонного дому.

Класичні Ford Thunderbird популярні серед колекціонерів, проте вони зазвичай набагато дешевші. Проте цей автомобіль особливий.

Справа в тому, що Ford Thunderbird виготовляли в кузовах купе та кабріолет, а конкретно це авто - єдиний фастбек. Цей концепт-кар Ford Thunderbird Italien випущений в одному екземплярі.

Головна відмінність Ford Thunderbird Italien - елегантніший і стрімкіший профіль із великим кутом нахилу задніх стійок даху. Також автомобілю замінили решітку радіатора і добавили повітрезабірники на боковинах. У салоні дещо змінили оздоблення. Під капотом установлено стандартний 300-сильний V8.

Унікальне авто створили за ініціативою Генрі Форда ІІ, який захоплювався італійським дизайном та навіть свого часу хотів придбати компанію Ferrari.

Ford Thunderbird Italien демонстрували на різноманітних автошоу, а згодом продали. Автомобіль неодноразово міняв власників і кілька разів проходив реставрацію.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація