Stellantis звільняє тисячі працівників на заводі Mirafiori

Stellantis звільняє тисячі працівників на заводі Mirafiori

17 січня 2024
0

Концерн Stellantis вирішив тимчасово звільнити близько 2250 працівників на своєму заводі Mirafiori в Турині, Італія. Більше половини постраждалих працівників займаються виробництвом електричного Fiat 500e.

У Stellantis кажуть, що звільнення відбудуться з 12 лютого до 3 березня через низький попит на електромобілі. Це рішення, підтверджене представником компанії, викликало занепокоєння серед профспілок, спонукаючи заклик до негайних переговорів з компанією.

Нещодавня заява італійської профспілки показала, що покупці відкладають придбання електромобілів, очікуючи урядових стимулів.

За минулий рік Fiat випустив 77 000 компактних 500e проти понад 90 000 штук, прогнозованих на початку 2023 року. Цікаво, що Італія має одні з найнижчих показників впровадження електромобілів у Європі - лише 4% ринку. Але уряд Італії працює над тим, щоб змінити цю тенденцію.

Раніше повідомлялось, що уряд обмірковує план спрямувати 930 мільйонів євро на деякі фінансові стимули, щоб підштовхнути водіїв пересідати на електромобілі.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація