Страховики не відшкодовуватимуть збитки від ДТП з євробляхою

Страховики не відшкодовуватимуть збитки від ДТП з євробляхою

11 липня 2022
0

Якщо винуватець ДТП не мав права керувати автомобілем на іноземній реєстрації, постраждалий водій не зможе отримати страхове відшкодування збитків від страхової компанії. До такого рішення в одній із справ прийшов Сумський апеляційний суд.

Ця історія почалася на Сумщині, коли водій автомобіля Opel Vectra порушив ПДР і врізався в Renault Kangoo. Вартість ремонту Kangoo оцінили у 168 тисяч гривень.

Обидва автомобілі були застраховані, але Vectra - на іноземця, який його завіз до України на один рік у режимі тимчасового ввезення. Водій Vectra, який скоїв ДТП, отримав цю машину у користування.

«Українська пожежно-страхова компанія» відмовилася сплачувати відшкодування водієві Renault Kangoo. Мотив - водій Vectra не ввозив його до України і, отже, не мав права ним керувати.

Довелося постраждалому водієві шукати правду у суді. Справа дійшла до Сумського апеляційного суду. Однак, і там він не досяг виплати йому страхового відшкодування збитків. Суд дійшов висновку, що водій Opel Vectra володів неправомірно і не є особою, відповідальність якої застрахована.

Джерело: Today.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація