Студент створив доступний комплект переобладнання в електромобіль

Студент створив доступний комплект переобладнання в електромобіль

18 жовтня 2023
0

Австралійський студент-дизайнер Олександр Бертон отримав національну премію Джеймса Дайсона за розробку прототипу комплекту REVR, призначеного для дешевого переобладнання бензинових чи дизельних автомобілів на гібридні електромобілі.

Цей комплект є доступною альтернативою дорогим послугам з переобладнання, які сьогодні коштують у середньому 50 тис австралійських доларів.

Як правило, традиційне переобладнання електромобілів передбачає демонтаж двигуна внутрішнього згоряння, коробки передач та іншого супутнього обладнання та заміну їх на електричні компоненти. На відміну від цього комплект REVR не вимагає модифікації цих компонентів. Натомість між задніми колесами та дисковими гальмами автомобіля встановлюється компактний осьовий електродвигун з високою енергоємністю, а батарея та контролер розміщуються у багажнику або колодязі запасного колеса.

Під капотом встановлюються додаткові готові системи, включаючи підсилювачі гальм та кермового керування, а також системи опалення та кондиціювання. Такий підхід дозволяє пропонувати комплект за ціною близько 5000 австралійських доларів.

Комплект REVR перетворює автомобіль на гібрид, забезпечуючи близько 100 км пробігу електрикою перед перемиканням на двигун внутрішнього згоряння.

Джерело: Ferra
Фото: DeZeen

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація