Subaru зупинила головний японський завод

Subaru зупинила головний японський завод

03 червня 2022
0

Компанія Subaru має проблеми з комплектуючими. Це і стало причиною зупинки головного заводу марки у префектурі Гумма, Японія. За деякими даними, майданчик, на якому збирають близько 60% автомобілів Subaru, простоюватиме 2 та 3 червня. У списку моделей, що випускаються підприємством Levorg, Impreza, XV, WRX та BRZ.

У ці ж дні простоюватимуть заводи Yajima, де збирають моделі Legacy і Forester, і Oizumi. Останній виробляє коробки передач та двигуни. Загалом на вимушені вихідні відправлять близько 10 тисяч людей. Це понад 4,5 тис. на головному підприємстві, 3 тис. на заводі Yajima та близько 2,8 тис. на Oizumi.

У попередні роки Subaru також доводилося зупиняти свої заводи через дефіцит напівпровідників. Головний японський майданчик простоював у квітні та вересні 2021 року, а завод в американському штаті Індіана працював з перебоями у 2020 та 2021 роках.

Також Subaru планує збудувати в Японії завод з виробництва електромобілів. Перша продукція нового підприємства з'явиться вже 2025 року. Спочатку планують випускати «батарейні» та паливні моделі одночасно. До 2027 року запрацює повноцінна лінія з виробництва електромобілів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація