Suzuki представила повністю новий Swift

Suzuki представила повністю новий Swift

08 листопада 2023
0

Suzuki оголосила прийом замовлень на новий Swift. Серійний хетчбек виявився точною копією представленого нещодавно на Japan Mobility Show 2023 в Токіо однойменного концепту. У шоу-кара Swift нового покоління запозичив зовнішнє та внутрішнє оздоблення, включаючи кольорову гаму та навіть легкосплавні колісні диски. У кузовній палітрі хетчбека дев'ять основних кольорів та чотири додаткові двоколірні варіанти з чорним дахом та дверними стійками.

В основі Suzuki Swift нової генерації лежить модернізована версія платформи, яка дозволяє використовувати нещодавно розроблену «м'яку» гібридну силову установку. Габаритна довжина хетчбека - 3860 мм, ширина - 1695 мм, висота - 1500 км. Розмір колісної бази - 2450 мм.

У салоні оновлена передня панель із білими текстурованими вставками та 9,0-дюймовий дисплей мультимедійної системи. У новому поколінні Swift, як і раніше, укомплектований аналоговими приладами з невеликим екраном між циферблатами. Також є кілька USB-портів для заряджання гаджетів. Ручне гальмо наразі електричне з функцією автоутримання.

За безпеку водія та пасажирів відповідає покращений пакет Suzuki Safety Support ADAS, який використовує дані радара міліметрового діапазону, монокулярної камери та ультразвукового датчика. В арсеналі хетчбека всенаправлена камера спостереження, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду та система Dual Sensor Brake Support II. Остання здатна виявляти автомобілі, велосипеди, мотоцикли та пішоходів.

На ринку новий Suzuki Swift доступний у трьох комплектаціях: XG, Hybrid MX та Hybrid MZ. Базовий хетчбек використовує «звичайний» ДВЗ, тоді як дві інші версії - нову «м'яку» гібридну систему. Вона складається з 1,2-літрового трициліндрового агрегату Z12E, електричного генератора ISG та акумуляторної батареї. Характеристики силової установки не озвучені. Як стверджується, нова гібридна система високоефективна та забезпечує «достатній крутний момент на низькій швидкості».

Також для всіх версій заявлений новий автоматичний варіатор CVT, легший, тихіший та ефективніший, ніж раніше. Стандартний привід - передній. Система повного приводу доступна за доплату.

Вартість нового Suzuki Swift поки не оголошено, але японські ділери марки вже приймають заявки. Докладніші характеристики та ціни обіцяють озвучити пізніше.

Джерело: Авто Центр
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація