Suzuki висловила небажання ділитися моделями Jimny і Swift з Toyota

Suzuki висловила небажання ділитися моделями Jimny і Swift з Toyota

01 січня 2024
3

Уже не секрет, що Toyota і Suzuki з вигодою для обох брендів діляться моделями та платформами на певних ринках. Це зміцнило присутність обох компаній на ринку.

Відомо, що RAV4 продається як Suzuki Across на Старому Континенті, а деякі інші продукти були перейменовані в обидві сторони. Однак деякі з найвідоміших моделей не будуть ділитися.

Прагнення Toyota представити власні версії Suzuki Jimny і Swift вперлися в перепону. Якщо компанії безперебійно співпрацювали над іншими моделями, то тут Suzuki висловила небажання ділитися цими двома моделями. Причину такої заборони озвучено: обидві версії мають частину у ДНК компанії, тож тут може виникнути ризик послаблення їхнього культового статусу, якщо вони будуть позначені символікою Toyota.

«Це все одно, що попросити Toyota дозволити нам розробити значок Land Cruiser. Моделі, які є основою нашого бренду, не призначені для спільного використання, і обидві компанії мають поважати це», - сказали в Suzuki.

В медіа проникла інформація з джерел в Suzuki, де не приховують, що Toyota висловила великий інтерес до моделі Jimny, уявляючи його як більш доступну альтернативу 4x4 своїм більшим і дорожчим кросоверам і позашляховикам.

Попри те, що нещодавні продажі Jimny впали після початкового зростання, Suzuki залишається твердим у своєму рішенні не ділитися цією моделлю з Toyota лише для збільшення обсягу.

Swift також було визнано забороненим для співпраці. Попри зацікавленість Toyota у придбанні хетчбека, Suzuki стоїть на своєму: моделі невіддільні від ідентичності бренду, їх не можна поширювати.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Motor1

Обговорення новини

Alex-85  

Коли вже там п'ятидверна версія вийде?

+1ВІДПОВІСТИ  
кірбі  

Alex-85, Вона давно вже вийшла от тільки в нас поки шо не продається.

+3ВІДПОВІСТИ  
Otherdesire  

кірбі, напевно й не заїде до нас

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація