Tatra Trucks представить безпілотну вантажівку та машину на водні

Tatra Trucks представить безпілотну вантажівку та машину на водні

05 листопада 2022
0

Чеський виробник Tatra Trucks готує сенсаційні новинки - вантажівку з автономним управлінням, а також машину на водневих паливних елементах. Нині у роботі перебувають 25 прототипів. До середини 2023 року на ринок вийде також оновлена ??серійна модель Phoenix. Щорічно на нові проекти в компанії виділяється близько 300 млн. крон. Про такі цікаві плани розповів генеральний директор підприємства Павло Лазар в інтерв'ю виданню Е15.cz.

2022 року Tatra Trucks має намір випустити 1400 автомобілів, що на 12% перевищує минулорічні результати. На 2023-й поставлено завдання виготовити вже 1700 машин, а в найближчі кілька років довести щорічне виробництво до 2200 од.

На сьогоднішній день компанія вже отримала замовлення на загальну суму 8 млрд. крон. Торік товарообіг становив 7,5 млрд. крон. Цього року заплановано виготовити перші 150 автомобілів у рамках укладеного контракту для бельгійської армії на 879 машин Tatra. Крім того, йде робота над виконанням замовлення на 200 бортових вантажівок для Чехії. У 2023 - 24 pp. до останніх додадуться ще 80 шасі з гаковим зачепленням для перевезення контейнерів.

Tatra Trucks, як і багато інших європейських автовиробників, також страждає від перебоїв з постачанням напівпровідників. Невипадково компанія збільшила цикл планування з 12 до 16 тижнів. Тим не менш, чотиримісячний термін постачання готових автомобілів витримується, що є дуже добрим результатом у нинішніх умовах.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація