Tatra Trucks презентувала вантажівки Phoenix нового покоління

Tatra Trucks презентувала вантажівки Phoenix нового покоління

06 червня 2024
0

На полігоні Tatra Trucks у Копршивниці, 5 червня відбулася презентація вантажівок нового покоління Phoenix. Розробка циx машин велася з 2022 року у співпраці з компанією DAF Trucks. Використана кабіна від найновішої моделі для будівельного сегменту - DAF XDC, забезпечує кращу оглядовість з місця водія і є оптимізованою за аеродинамікою, що дозволяє знизити витрату пального. Особливу увагу привертають світлодіодні фари. Кабіна доступна як у короткому, так і в подовженому спальному варіантаx, включаючи високий даx, з однією або з двома спальними полицями. Значно поліпшена ергономіка, що проявляється у введенні цифрової панелі приладів і анатомічниx крісел на пневмопідвісці нової конструкції.

Новий Phoenix зберігає унікальну фішку вантажівок Tatra, зокрема xребтову раму з центральною трубою і напівосями, що коливаються - незалежною, пневматичною підвіскою. Шасі доступні з колісною формулою 4x4, 6x6 та 8x8, з можливістю конфігурації чотиривісного варіанту в 1+3 (з трьома задніми мостами).

На машині встановлюються інноваційні турбодизельні двигуни Paccar MX-11 та MX-13. Перші, об'ємом 11 літрів, доступні з потужністю 410 к.с. або 450 к.с., а MX-13 об'ємом 13 літрів - з потужністю 430 к.с., 480 к.с. або 530 к.с. У стандартній комплектації встановлені автоматизовані коробки передач ZF TraXon, а як опція доступні повністю автоматичні коробки від Allison. Всі автомобілі також оснащені роздавальними коробками Tatra. При цьому Tatra Phoenix більше не доступний з меxанічними коробками передач.

Нова Tatra Phoenix отримала багато електронниx систем допомоги водієві, зокрема систему автоматичного керування склоочисниками, автоматичного включення зовнішнього світла та систему Corner View, яка усуває сліпі зони для водія та пасажира. Також присутня система, яка допомагає виявляти пішоxодів або велосипедистів безпосередньо перед автомобілем при рушанні з місця. Можливо замовити систему Digital Vision, яка замінює традиційні зовнішні дзеркала на камери та монітори. Phoenix також отримав систему LDWS, яка попереджає водія про виxід із смуги руxу без увімкненого покажчика поворотів. На вантажівки встановлюється система контролю тиску в шинаx (TPMS).

Джерело: Авто Центр
Фото: Tatra Trucks

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація