Tesla могла відмовитися від проєкту бюджетного електрокара не назавжди

Tesla могла відмовитися від проєкту бюджетного електрокара не назавжди

16 квітня 2024
0

Гендиректор Tesla Ілон Маск неодноразово анонсував розробку першої бюджетної моделі електрокара. Він не підтвердив нещодавні чутки про те, що проєкт скасовано.

Tesla справді відклала проєкт, присвячений створенню майбутнього бюджетного електромобіля вартістю 25 тисяч доларів США, на другий план, пише Electrek з посиланням на джерела.

За інформацією співрозмовників видання, проєкт мав кодову назву NV9. В рамках проєкту компанія працювала над автомобільною платформою наступного покоління, яка, як очікується, забезпечить створення набагато дешевших електромобілів.

Автовиробник раніше говорив про два майбутні автомобілі на цій платформі. Це дешевша та менша Model 3, відома як Tesla за 25 тисяч доларів, або Model 2, і нове авто з системою самостійного керування Tesla Robotaxi, розроблене з нуля.

В грудні Маск нібито казав команді Tesla в Остіні, що NV9 та розширення Gigafactory Texas для нової дешевшої моделі наступного покоління є пріоритетами на 2024 рік. Однак нещодавно проєкт був повністю позбавлений фінансування, і багато людей, які були залучені, були звільнені.

Натомість Маск забажав зосередитися на Robotaxi і створенні гігантського центру обробки даних для цього. Проєкт мав бути завершений до кінця серпня, але, як повідомляється, вже відстає від графіка.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація