Tesla поставила першу електричну вантажівку Semi компанії PepsiCo

Tesla поставила першу електричну вантажівку Semi компанії PepsiCo

03 грудня 2022
0

Виконавчий директор Tesla Inc Ілон Маск поставив перші вантажні електроавтомобілі своєї компанії Semi компанії PepsiCo, авто презентували ще у 2017 році. Про це повідомляє Reuters.

Маск під час заходу на заводі Tesla в Неваді, сказав, що вантажівка для далеких перевезень з живленням від батареї зменшить викиди на шосе, перевершить існуючі дизельні моделі за потужністю та безпекою, а також розробить технологію швидкої зарядки, яку Tesla використовуватиме у своєму виробництві пікапів Cybertruck.

«Якщо ви водій вантажівки і вам потрібна найкрутіша машина на дорозі, то це саме те», - додав він.

З моменту, як Tesla оголосила про розробку повністю електричної вантажівки, минуло п'ять років.

На заході Неваді Маск не презентував оновлені прогнози щодо цін на вантажівку, виробничих планів або обсягу вантажу, який вона може перевозити.

Tesla оголосила, що почне використовувати Semi для доставки деталей на свій завод у Фремонті, Каліфорнія.

Ще у 2017 році компанія заявила, що версія Semi із пробігом 300 миль коштуватиме 150 000 доларів, а версія 500 миль - 180 000 доларів, але з того часу ціни на пасажирські електромобілі Tesla різко зросли.

Робін Денхолм, голова Tesla, нещодавно заявив, що цього року автовиробник може випустити 100 автомобілів Semi. У свою чергу Маск заявив, що Tesla планує випустити 50 тисяч вантажівок у 2024 році.

PepsiCo першою Semi доставила для відвідувачів презентації в Неваді закуски. Компанія замовила у 2017 році 100 вантажівок.

Також серед перших компаній, які зарезервували Semi, були Brewer Anheuser-Busch, United Parcel Service Inc та Walmart Inc. Tesla не надала подробиць щодо замовлень або поставок клієнтам, а також оцінки того, якою буде загальна вартість придбання авто для майбутніх покупців у порівнянні з дизельними альтернативами.

Також у не розголошують вагу незавантаженого Semi, одну з ключових специфікацій, яку аналітики сподівалися дізнатися, і важливий аспект ефективності електричних вантажівок.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація