Tesla робить зимову зарядку простішою

Tesla робить зимову зарядку простішою

16 лютого 2024
0

Останнє оновлення програмного забезпечення Tesla тепер попередньо нагріває порт зарядки автомобіля дорогою до зарядної станції в холодну погоду. Ця функція повинна запобігти застряганню зарядних пристроїв при низьких температурах. Прокладаючи маршрут до зарядної станції система автоматично починає підігрів порту зарядки автомобіля, що є відповіддю на поширені проблеми, з якими стикаються власники Tesla та інших електромобілів в холодну погоду.

Електромобілі, у тому числі Tesla, стикаються з унікальними проблемами за низьких температур, які не зустрічаються у традиційних автомобілів. Низькі температури можуть прискорено розряджати батареї Tesla, «заморожувати» двері і навіть запобігати зарядженню електромобілів.

У рамках серії оновлень програмного забезпечення транспортного засобу Tesla представляє нову функцію, яка повинна допомогти зменшити ймовірність застрягання зарядного пристрою в автомобілі на зарядній станції в морозну погоду. З останнім оновленням 2024.2.6, Tesla дала можливість водіям, які використовують систему навігації автомобіля для вибору зарядної станції, автоматично почати підігрів порту зарядки на додаток до попередньої підготовки самої батареї.

Попередня підготовка батареї на шляху до зарядної станції скорочує час, необхідний для початку процесу заряджання. При температурах нижче нуля батареї електромобілів потребують підігріву для початку заряджання. Заряджання батареї може займати більше часу в холодних умовах.

Тепер Tesla додала таймер, який інформуватиме водіїв про час, необхідний для підігріву батареї до точки, коли може початися швидке заряджання постійним струмом. Ці покращення, поряд із деякими змінами програмного забезпечення зарядних пристроїв постійного струму, які, за твердженням Tesla, зроблять весь процес більш ефективним, повинні запропонувати водіям значні покращення в холодну погоду.

У оновленні програмного забезпечення також містяться поради щодо заряджання в холодну погоду, такі як перевірка на наявність сміття перед підключенням та забезпечення повного з'єднання. Крім того, оновлення програмного забезпечення Tesla додало й інші покращення, не пов'язані з водінням в холодну погоду, такі як ультраширокосмуговий ключ у смартфоні, адаптивні фари дальнього світла, облік віку батареї автомобіля при оцінці запасу ходу та покращення безпеки.

Джерело: SPEEDME
Фото: Autoblog

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація