Tesla зменшила офіційну оцінку запасу ходу Model Y

Tesla зменшила офіційну оцінку запасу ходу Model Y

08 січня 2024
0

Компанія Tesla, яку неодноразово звинувачували у завищенні запасу ходу своїх електрокарів, оновила оцінки для модельного ряду Model Y.

Tesla змінила запас ходу Model Y Long Range - з 330 миль до 310 (з 531 до 498 кілометрів), Model Y Performance - з 303 до 285 миль (з 487,6 до 458,7 кілометра), або ж на близько 6%. Зміни не торкнулися найдешевшої Model Y Rear-Wheel Drive, яка була представлена ??в США в жовтні 2023 року. Її запас ходу, зазначений в онлайн-конфігураторі Tesla, залишився на рівні 260 миль (418,4 кілометра).

Electrek зауважує, що оновлення, ймовірно, пов'язані зі зміною в тестуванні EPA. Новий стандарт вимагає, аби автовиробники позначали середній пробіг для кількох режимів водіння, а не лише для найвигіднішого. Зміни на близько 6% не повністю компенсують завищення діапазону Tesla, але наблизять цифри до реалістичної точки.

Видання також зазначає, що Tesla раніше звинувачували у завищенні показників запасу ходу на її автівках, оскільки компанія, як правило, показує непропорційно гірші результати в тестах реального діапазону, ніж усі інші виробники, за рівних умов.

Наразі невідомо, чи відбудуться аналогічні зміни оцінки запасу ходу щодо інших автомобілів Tesla, хоча всі вони страждали від однакової проблеми із завищенням показників.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація