ТОП 5 помилок при виборі авто з пробігом: як уникнути?

ТОП 5 помилок при виборі авто з пробігом: як уникнути?

07 жовтня 2024
1
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Купівля автомобіля з пробігом може стати вигідним рішенням, якщо підходити до цього процесу правильно. Проте, без належної підготовки, можна припуститися кількох поширених помилок, що призведуть до додаткових витрат і розчарування. Як їх уникнути та зберегти кошти? Розглянемо найбільш типові помилки з Product owner автомобільного маркетплейсу Ponova by OTP Bank Микитою Алфьоровим.

Ігнорування технічної перевірки автомобіля

Однією з найбільших помилок є покупка автомобіля без попередньої технічної діагностики. Це може призвести до купівлі авто з прихованими проблемами, такими як: двигун з відпрацьованим ресурсом, несправності трансмісії або проблеми з електронікою. Часто продавці можуть приховати ці дефекти або не вказувати їх в оголошеннях.

Як уникнути помилки:

  • Залучайте професійних механіків або спеціалістів для перевірки стану авто перед покупкою.
  • Обирайте сертифіковані сервіси, що можуть надати звіт про технічний стан автомобіля.

Що пропонує Ponova by OTP Bank:

«Ми вирішили повністю врахувати «болі» та потреби нашого клієнта. Часто буває так, що людина живе в одному місті, наприклад, у Львові, а машина, що сподобалася, знаходиться у Житомирі. Як її перевірити? Чи потрібно неодмінно їхати в інше місто? Зовсім ні. Якщо ви шукаєте авто з допомогою Ponova by OTP Bank, то зможете отримати фахову допомогу персонального менеджера, який не тільки супроводжуватиме вас у підборі автівки. За побажанням клієнта менеджер може самостійно організувати технічний огляд авто, а звіт потім надати покупцеві. Перевірку авто на СТО проводять за 27 параметрами - комп'ютерна діагностика, діагностика ходової частини, перевірка двигуна та компресії, перевірка кузова, салону та обладнання, перевірка світлотехніки, тестова поїздка, перевірка розвалу-сходження. Як це працює, читайте за посиланням», - розповів Микита Алфьоров.

Неврахування історії ДТП або участі в аваріях

Багато автомобілів з пробігом могли брати участь у ДТП, про що власник не завжди згадує. У таких автівок може бути серйозно пошкоджена геометрія кузова або інші приховані дефекти, які можуть виявитися пізніше.

Як уникнути помилки:

  • Використовуйте спеціальні сервіси для перевірки історії авто, зокрема інформацію про аварії чи страхові випадки.
  • Під час огляду авто зверніть увагу на сліди фарбування, різні зазори між деталями кузова, що можуть свідчити про відновлювальні роботи після аварії.

Порада від Ponova by OTP Bank:

«Якщо ДТП мало місце, і після перевірки на СТО ви побачите проблемні місця, то зможете одразу розрахувати бюджет, який знадобиться не тільки на купівлю авто, а й на ремонт. Ponova by OTP Bank уклала договори про співпрацю зі 170 СТО у 45 містах країни. Тож ми допомагаємо нашим клієнтам отримувати повністю перевірене авто, яке не піднесе несподіваних сюрпризів», - зазначив Микита Алфьоров.

Ігнорування перевірки пробігу

Однією з найпоширеніших шахрайських схем є скручування пробігу. Зменшення реального пробігу автомобіля може ввести в оману покупця стосовно справжнього технічного стану авто. Такі автівки можуть потребувати капітальних вкладень на ремонт значно швидше, ніж очікується.

Як уникнути помилки:

  • Перевіряйте історію авто через сервіси, які надають інформацію про пробіг, зокрема через бази даних сервісних центрів або страхових компаній.
  • Огляньте зношеність елементів салону (кермо, педалі, сидіння), що можуть підказати реальний пробіг.
  • Звертайтеся до офіційних дилерів для отримання історії обслуговування, де пробіг може бути зафіксований.

Необґрунтовані сподівання на дуже низьку ціну

Найчастіше покупці орієнтуються на дуже низькі ціни та ігнорують ринкову вартість автомобіля. Занадто низька ціна часто є сигналом, що автомобіль має серйозні технічні або юридичні проблеми, що не були розкриті.

Як уникнути помилки:

  • Порівнюйте ціну автомобіля з аналогічними моделями на ринку. Якщо вона значно нижча, це може бути ознакою прихованих проблем.
  • Запитайте у продавця, чому вартість автомобіля настільки знижена.

Пропозиція від Ponova by OTP Bank:

«Наднизьких цін ми не запропонуємо, адже гарне та якісне авто не може продаватися за безцінь. Водночас наші клієнти можуть розраховувати на знижки від продавців чи салонів на авто з пробігом. До того ж інтереси споживача у такій ситуації представлятиме наш персональний менеджер. Особливий бонус для покупців, які скористаються Ponova by OTP Bank - це безкоштовна постановка машини на облік: маркетплейс компенсує витрати на оплату бланка свідоцтва про постановку на облік, послуги сервісного центру, вартість звичайного номерного знаку», - наголосив Микита Алфьоров.

Неуважність до юридичної чистоти автомобіля

Автомобілі з пробігом можуть мати юридичні проблеми, такі як заборона на продаж, участь у судових справах або невиплачені кредити. Купівля такого авто може призвести до того, що новий власник буде змушений розбиратися з попередніми зобов'язаннями продавця.

Як уникнути помилки:

  • Перевіряйте історію автомобіля за допомогою спеціальних онлайн-сервісів або звертайтеся до нотаріуса для повної юридичної перевірки.
  • Вимагайте всі необхідні документи: свідоцтво про реєстрацію, сервісну книжку, договір купівлі-продажу тощо.

Висновок

Уникнення цих поширених помилок допоможе зробити правильний вибір і придбати авто, яке принесе задоволення, а не проблеми. Завжди робіть технічну та юридичну перевірку, враховуйте майбутні витрати на обслуговування та ремонт авто та обирайте авто у перевірених продавців або за допомогою професіоналів.

Джерело: OTP Bank

Обговорення новини

Dmitry Stukan  

Їх маркетплейс схожий на скам. Перше авто яке я подивився Тігуан 2022 року, в них під пригод 7700 доларів. По вінкоду ця автівка на аукціоні копарт була продана 26.09.24 за 15600 доларів. Вонатніяк не може бути у Львові ще і за 7700, як вказано на сайті.

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація