Toyota, Mazda і Subaru замість електрокарів інвестують у ДВЗ нового покоління

Toyota, Mazda і Subaru замість електрокарів інвестують у ДВЗ нового покоління

28 травня 2024
0

Японські автомобільні компанії Toyota, Mazda і Subaru створили альянс для розробки двигунів внутрішнього згоряння нового покоління під альтернативні види пального й адаптовані для електрифікованих типів трансмісії. Об'єднання зусиль має прискорити проєктування та зменшити витрати виробників, йдеться у пресрелізі Toyota.

Але замість того, щоб розробляти спільний двигун, кожен виробник зосередиться над власними «фірмовими двигунами».

Toyota буде займатися рядними «четвірками», Mazda - роторними двигунами, Subaru - горизонтально-опозитними двигунами.

Нові двигуни стануть меншими, ніж нинішні, й будуть вуглецево-нейтральними завдяки відмові від викопного палива й сумісності з різними альтернативами: синтетичним пальним, біопаливом, рідким воднем.

Ще одна спільна мета трьох брендів - інтеграція моторів, акумуляторів та інших електроприводів у двигуни внутрішнього згоряння наступного покоління.

Toyota - найбільший виробник автомобілів у світі. На відміну від багатьох інших компаній, Toyota дотримується багатовекторного підходу до вуглецевої нейтральності з різними моторними установками й не робить ставку виключно на електрокари.

За даними Reuters, у першому кварталі 2024 року Toyota продала 2,4 млн автомобілів, з яких майже 40% були бензиново-електричними гібридами. Plug-in гібриди, акумуляторні електромобілі та машини з водневими двигунами разом становили лише 2,9% від загального обсягу продажу.

Toyota володіє приблизно 20% Subaru і 5% Mazda.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація